Dinou detinguts, alguns d'ells a Blanes, Lloret i Tordera, implicats en l'explotació sexual de romaneses

Es van arrestar els responsables dels clubs Eròtica de Blanes i Diana de Tordera

La investigació es va començar el 2008 quan l'agregat de la policia a l'ambaixada d'Espanya a Bucarest va comunicar que el servei de lluita contra el crim organitzat de Ploiesti (Romania) de la policia nacional romanesa investigava una xarxa de tràfic de persones que agafava noies de Romania per explotar-les a clubs i carreteres de Catalunya i que els proxenetes se les venien literalment. La policia romanesa va exposar que des del 2002 la xarxa captava noies a zones de Prahova i Ploiesti aprofitant que vivien en situació de precarietat econòmica i que les enganyaven fent-los promeses d'un treball digne i que les transportaven en cotxes, matriculats a Espanya, fins als seus destins a Catalunya, on els retiraven la documentació i les amenaçaven per fer-les prostituir. La policia va comprovar que els responsables de la xarxa prenien moltes mesures de seguretat i que no s'estaven gaire temps allotjats en un mateix lloc i que sovint s'empadronaven en una població i anaven a viure de lloguer en una altra i que canviaven contínuament de telèfon mòbil, i els feien servir de targeta de prepagament i a nom de terceres persones. Un altre grup de l'organització estava més establert i es dedicava a comprar a altres proxenetes les prostitutes que consideraven més «productives». Seguint les pistes dels sospitosos, la Policía Nacional va fer una gran operació ara fa uns dies i va realitzar set escorcolls en locals dedicats a la prostitució i domicilis dels suposats capitostos de la xarxa. D'aquesta manera, van escorcollar el club Eròtica de Blanes, on van arrestar els seus responsables, i després es va repetir l'operació al club Diana, de Tordera. El mateix dia, els agents van anar a escorcollar un parell d'habitatges de Lloret de Mar, on van detenir un home romanès per la seva relació amb la xarxa de tràfic de dones. Les operacions també es van repetir en un local de prostitució, la sauna Easy Sex, situada al número 473 del carrer Muntaner de Barcelona, i en un habitatge situat al número 9 del carrer Raconada de Castelldefels.

En els escorcolls la policia va comissar 60.000 euros en efectiu i comprovants d'enviament de diners a Romania per més de 35.000 euros. En total es van detenir 19 persones, que van passar a disposició del jutjat número 5 del Vendrell, que va ser el que va iniciar la investigació a Catalunya, que va dictar ordre de presó per a sis dels implicats i diferents mesures cautelars per a la resta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.