Condemnen la venedora de loteria de Lloret de Mar acusada de malversació

La secció tercera de l'Audiència va condemnar ahir la venedora de loteria de Lloret de Mar Rosa Farrés Berenguer a dos anys de presó i a cinc d'inhabilitació com a autora d'un delicte de malversació de diners públics.

A la vista oral l'acusada va admetre que l'any 2000, quan era titular de l'administració de loteria número 2 de Lloret de Mar, es va apropiar de 49.765,82 euros de la recaptació de loteries i travesses que no va liquidar a l'Organismo Nacional de Loterías y Apuestas del Estado (ONLAE). El ministeri fiscal va rebaixar la seva petició inicial de 3 anys i 10 mesos de presó i de 8 anys d'inhabilitació perquè va tenir en compte per a l'acusada l'aplicació de l'atenuant molt qualificat de dilacions indegudes perquè s'ha tardat nou anys a jutjar el cas.

A més de la pena de presó i d'inhabilitació, l'acusada també va ser condemnada a indemnitzar amb l'import dels diners defraudats la companyia asseguradora que se'n va haver de fer càrrec quan ella no els va liquidar a l'ONLAE. Aquest organisme exigeix als administradors de loteria que tinguin contractada una assegurança si volen que els cedeixi l'explotació dels seus productes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.