La dona que va entregar als Mossos el nadó abandonat acaba detinguda

És familiar de la nena i va simular que l'havia trobat abandonada per venjar-se dels seus pares

La nena continua sota la custòdia de la direcció general d'Atenció a la Infància i l'Adolescència de la Generalitat (DGAIA) fins que el jutge de guàrdia no cridi a declarar els pares de la menor, de nacionalitat bosniana. Serà el jutge qui decidirà si torna la custòdia de la nena als pares, que van ser detinguts en un primer moment pels Mossos acusats d'un presumpte delicte d'abandonament d'un menor, però la detenció dels Mossos van quedar sense efecte ahir a la tarda quan es va descobrir que tot plegat havia estat una falsa denúncia.

Les sospites dels investigadors ja van començar dilluns al migdia quan la dona, ara detinguda, va anar a entregar el nadó a la comissaria. A les dependències policials va explicar que sabia qui eren els pares de la nena que suposadament havia trobat abandonada dins d'un cabàs al parc Tallinaires de Castelldefels. Els Mossos van trobar molt estrany que la dona, sabent qui eren els pares de la nena, anés a la comissaria a denunciar l'abandonament de la menor i que expliqués que se l'havia trobat casualment al parc. Per aclarir les circumstàncies de l'abandonament, els Mossos van anar a localitzar els pares de la menor i els van detenir acusats d'un presumpte delicte d'abandonament d'un menor. Ahir els investigadors van començar a prendre'ls declaració. Els pares de la nena van negar que ells haguessin abandonat la seva filla, de només un mes i mig, al parc, i van dir que sospitaven que tot es devia a una revenja de la dona que els havia denunciat, familiar d'ell, que justament aquell dia s'havia de fer càrrec de la menor. Segons semblava, la dona hauria volgut acusar els pares d'haver abandonat la filla per venjar-se d'ells per una disputa familiar. Amb aquests indicis, els Mossos van decidir prendre declaració ahir a la tarda a la denunciant per aclarir els fets. En la declaració, els investigadors van recollir prou arguments per confirmar les seves sospites i van acusar la dona d'un presumpte delicte de simulació de delicte, per la qual cosa la dona va quedar detinguda. Està previst que l'acusada passi avui a disposició del jutge, que decidirà si la deixa en llibertat amb càrrecs o ordena la presó provisional.

La mare de la nena va quedar en llibertat en espera que el jutge la citi a declarar, però el pare va quedar detingut a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Castelldefels perquè tenia pendent una ordre de detenció per una altra causa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.