Un noi que es va malferir a la platja de Blanes denuncia Costes i l'Ajuntament

Va quedar tetraplègic en tirar-se de cap en una zona permesa al bany quan es regenerava s'Abanell

L'accident que va causar les greus lesions a Daniel Fernández, un jove que practicava el karate, va passar cap a les onze del matí de dissabte dia 8 d'agost. El jove, segons remarca el seu pare, Julián, es va tirar de cap en un punt on s'hi havia tirat moltes vegades perquè sabia que allà era un punt prou profund per fer-ho. Però aquell dia la profunditat havia variat perquè, a pocs metres de la zona de bany s'hi estaven fent les obres de dragatge i descàrrega de sorra per regenerar la platja després del temporal de Sant Esteve. La profunditat era només d'un 70 centímetres, cosa que va fer que el jove impactés amb el cap a la sorra i quedés immòbil. Un socorrista el va anar a auxiliar i el jove va ser traslladat en helicòpter a la Vall d'Hebron, on li van diagnosticar les greus ferides i encara ara està ingressat a l'Institut Guttman, on fa tractament de rehabilitació que, de moment, només li ha permès moure un xic el cap i un braç. La denúncia que la família ha presentat a través del lletrat Jordi Colomer, va dirigida contra els responsables de l'Ajuntament de Blanes, la direcció general de Costes i de l'empresa que feia les obres, perquè considera que podrien tenir responsabilitats penals en l'accident. La denúncia remarca que no hi havia cap senyal en què s'advertís de la variació de la profunditat del mar i que el lloc on es banyava Daniel Fernández estava considerat zona de bany i hi onejava la bandera verda, tal com s'especifica en els informes que van dur a terme la policia local de Blanes i l'àrea de Protecció Civil de la població. L'àrea d'actuació de l'empresa que regenerava la platja estava delimitada amb unes tanques, i en aquella zona sí que hi havia la bandera vermella.

Empresa fantasma

Des que es va produir l'accident, els familiars i el representant legal de Fernández han demanar de manera reiterada tant a l'Ajuntament de Blanes com a la direcció de Costes que els aportin les dades i el pla de seguretat de l'empresa que feia les obres, però encara no les han obtingut. «Hem demanat documentació i només trobem entrebancs», lamenta Julián Fernández, que acaba de rebre la resposta de l'Ajuntament en què se li comunica que ells no disposen de la informació que demanava. Julián Fernández considera que en el cas del seu fill les administracions han actuat amb un sospitós «ocultisme», ja que l'accident ni tan sols va ser mencionat en les dades que el cap de Protecció Civil va divulgar sobre els incidents de la temporada d'estiu. Fernández no entén com han pogut obviar un cas tan greu i qüestiona que les obres de regeneració de la platja es fessin en plena temporada turística i a tocar dels banyistes, sense pensar en els riscos que això comportava. Creu que les administracions van actuar amb avarícia per aprofitar la temporada i oblidant la seguretat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.