Interior reforça la cúpula dels Mossos a Girona amb el retorn de Belenguer, ara com a comissari

Belenguer, que havia estat a Girona del 2005 al 2007, substitueix Bayarri

Ahir es va fer públic que el Departament d'Interior ha nomenat vuit nous comissaris, la màxima categoria de comandament policial assolible dins dels Mossos. Fins ara, n'hi havia nou, entre els quals Joaquim Belenguer. Aquests nomenaments han permès una nova distribució a totes les regions policials i Interior ha decidit reforçar la de Girona amb la incorporació de la figura d'un comissari al capdavant –actualment hi havia un intendent–. El departament ha escollit com a cap Joaquim Belenguer, que ja havia estat a Girona entre els anys 2005 i 2007. Belenguer substituirà l'intendent Joaquim Bayarri. Es tracta d'una mena de canvi de cromos, perquè quan Belenguer va marxar de Girona, el 2007, Bayarri el va rellevar i ara s'ha girat la truita. Està previst que totes aquestes modificacions es facin després de les festes de Nadal, i Bayarri anirà a treballar al complex de Sabadell com a cap de la divisió tècnica de seguretat ciutadana.

Primera etapa

L'any 2005, el llavors inspector Joaquim Belenguer va ser nomenat cap de la regió policial de Girona en substitució de Manel Castellví. Belenguer era exinspector de la Policía Nacional i va comandar els Mossos de Girona fins que dos anys i mig després va ascendir a comissari. Llavors, Interior el va traslladar a la demarcació de Barcelona com a coordinador de les regions policials no metropolitanes. I aquest últim any i mig ha estat el cap dels Mossos a Barcelona. A Girona, en el lloc de Belenguer, va arribar Joaquim Bayarri. Es tractava d'una reestructuració dels comandaments dels Mossos que, de tant en tant, realitza Interior. Ara, el departament ha tornat a fer canvis després que s'hagi ampliat el nombre de comissaris.

Més canvis

A banda dels canvis a Girona, n'hi ha hagut d'altres sempre relacionats amb els nous comissaris. Joaquim Belenguer deixa el seu lloc com a cap de la regió de Barcelona a Joan Carles Molinero. També destaca el fet que Cristina Manresa es converteix en la primera dona que assoleix aquesta categoria en els Mossos. Manresa, que fa anys havia treballat a Blanes, dirigirà la regió metropolitana sud. Per la seva part, el nou comissari Josep Lluís Trapero deixarà de comandar la divisió d'investigació criminal (DIC) i passarà a ser el sotscap de la comissaria general d'investigació criminal (CGIC).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.