El Sant Esteve més amarg

L'any passat, una duríssima llevantada es va endur tres vides a Barcelona i va causar destrosses milionàries a la costa

El temporal de llevant que el dia de Sant Esteve i els posteriors va castigar la costa catalana ha fet que aquest 2009 hagi estat un any d'inversions per arreglar les destrosses. Només a les comarques gironines s'han hagut d'invertit, entre administracions i particulars, prop de 40 milions d'euros. Per administracions, la despesa més important la va fer el servei de Costes del Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí, del qual depenen la majoria de serveis malmesos, amb més de sis milions d'euros. També Ports de la Generalitat ha hagut d'invertir 3,4 milions per reparar els ports de Llançà, Blanes, el Port de la Selva, l'Escala, l'Estartit, Palamós i Sant Feliu de Guíxols. La Diputació i els ajuntaments també han destinat partides importants a reparar desperfectes. A banda de la inversió pública, però, s'ha de tenir en compte el desemborsament que han hagut de fer els particulars amb propietats afectades. Hi va haver negocis inundats i barques enfonsades, entre altres afectacions, que s'han cobert en part amb les assegurances.

A la demarcació de Barcelona, les inversions més importants es van haver de fer per netejar i arreglar els desperfectes en les platges de Barcelona i el Maresme. A la capital catalana, per exemple, el temporal, amb onades de fins a sis metres, va malmetre una vintena d'embarcacions al Port Olímpic. A més, continuen encara les obres per fixar les roques de la zona dels Degotalls de Montserrat, on el dia 28 de desembre de l'any passat hi va haver una esllavissada.

Aquest any, pluja

Per aquest any, el Servei Meteorològic de Catalunya preveu el dia de Sant Esteve com una jornada plujosa, tot i que amb precipitacions moderades que no han de comportar, en principi, problemes destacats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.