Catalunya tindrà vint-i-tres jutjats nous l'any vinent, segons Justícia

Catalunya disposarà de vint-i-tres nous òrgans judicials el 2010. Aquests jutjats seran posats en funcionament pel Departament de Justícia, dirigit per Montserrat Tura, després d'acordar la programació judicial per a l'any vinent amb el Ministeri de Justícia.

En concret, es crearan disset òrgans unipersonals: un jutjat de primera instància a Terrassa i un altre a Lleida; un d'instrucció a Badalona i un altre a Mataró; un jutjat penal a Barcelona, a Vilanova i la Geltrú, a Girona i a Tarragona; un jutjat de primera instància i instrucció a Blanes, a Balaguer, a Amposta, a Tortosa i a Manresa; dos jutjats mercantils a Barcelona i un a Tarragona, i un registre civil a Tarragona. Pel que fa als òrgans col·legiats, se'n crearan sis: una sala del contenciós administratiu i una sala del social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC); tres seccions a l'Audiència de Barcelona (la 15 dedicada a mercantil, la 22 de penal i la 20 de violència domèstica), i finalment la secció 4 (del penal) a l'Audiència de Tarragona.

Del 2007 al 2010, segons asseguren fonts del departament, s'han invertit prop de 18 milions d'euros en obres en els nous equipaments judicials a Catalunya i ha ampliat en més de 24.000 m² els espais destinats a usos judicials. Ahir, precisament, la consellera de Justícia va visitar els nous jutjats de Vilanova i la Geltrú i Vilafranca del Penedès.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.