Una reunió de veïns acaba en una batalla campal i sis ferits a l'hospital, a Tortosa

La policia local va haver d'intervenir en la baralla, en la qual dos dels lesionats també es van desmaiar

Un fort enrenou és el que van protagonitzar dimarts al vespre alguns dels inquilins de l'edifici situat al número 159 de l'avinguda de la Generalitat del barri del Temple de la capital del Baix Ebre. Segons van informar ahir fonts pròximes al cas, l'incident es va produir enmig de la celebració d'una reunió de la comunitat de veïns, la qual s'havia convocat específicament per tractar sobre l'ús que s'havia de donar a les zones comunes del bloc, ja que sembla que és una qüestió que feia temps que arrossegaven i que estava generant bastant polèmica entre els residents. En no posar-se d'acord, però, els ànims es van escalfar i el debat va anar pujant de to, fins al punt que va començar una baralla entre els integrants de dues famílies.

Trasllat amb ambulància

En la disputa, hi van acabar prenent part una dotzena de persones, algunes de les quals, a més de proferir-se insults, van arribar literalment a les mans. Com a conseqüència dels fets, sis ciutadans van resultar ferits de caràcter lleu i, degut a la tensió que es va viure, dos dels lesionats també es van desmaiar. En ser alertats del succés, fins al lloc dels fets s'hi van desplaçar ràpidament diverses dotacions de la policia local, que van haver d'intervenir en la baralla per rebaixar l'encrespament. Part dels veïns que van resultar malparats van ser traslladats amb ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) fins a l'Hospital Verge de la Cinta de la ciutat –el més sorprenent, però, és que en arribar al centre sanitari, alguns dels familiars implicats presumptament en la discussió, lluny d'intentar deixar enrere la crispació, es van continuar barallant i fent recriminacions.

Fonts hospitalàries van especificar ahir que el personal del servei d'urgències del centre va atendre, concretament, un home de 39 anys que presentava una contusió al cap, però que «sortosament no va perdre la consciència»; un jove de 23 que tenia una ferida a la mà; un altre noi de 21 que va sofrir un cop a la cara; una jove de 26 que tenia una ferida al llavi i diversos cops pel cos; una dona de 61 anys va haver de ser tractada d'una lesió lumbar, i, finalment, un home de 33 anys també presentava una contusió a la cara, a les costelles i al llavi. Les ferides no eren de consideració i, per tant, cap de les víctimes va haver de quedar ingressada a l'hospital, sinó que totes van poder ser donades d'alta unes hores més tard.

L'alcalde hi treu rellevància

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va minimitzar ahir públicament la importància d'aquesta baralla. En aquest sentit, el batlle va restar transcendència a l'assumpte remarcant que «tan sols es va tractar d'una discussió entre veïns», i va afirmar que, realment, «no entenia l'enrenou mediàtic que es va aixecar entorn d'aquest succés». «A Tortosa passen un munt de coses més importants, com per exemple moltes obres i inversions que estem tirant endavant, o el fet d'aconseguir que 250.000 persones visitin la Festa del Renaixement, però en canvi són esdeveniments als quals es fa menys cas», va lamentar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.