Absolen dos acusats d'haver traficat amb drogues perquè no saben de qui és la que duien a sobre

El tribunal de la secció tercera de l'Audiència ha hagut d'absoldre dos acusats d'haver traficat amb drogues, als quals es va intervenir 198 grams de cocaïna, perquè en el judici no es va poder aclarir quin dels dos n'era el propietari o si la droga pertanyia a tots dos.

Els fets van passar el 16 de juny del 2004 quan els dos acusats, residents a Andorra, van ser aturats en un control de Mossos d'Esquadra a les proximitats de Ripoll. Els agents van escorcollar el cotxe en el qual viatjaven els dos acusats, i van trobar al costat del fre de mà i de manera ben visible dues bosses de plàstic que en total contenien 198 grams de cocaïna. La sentència, de la qual ha estat ponent el magistrat José Antonio Soria, assenyala que per la quantitat de droga intervinguda no se'n pot desprendre que fos per al consum propi dels acusats ni de manera individual ni col·lectiva, i per tant arriba a la conclusió que la droga era destinada per a la venda a terceres persones. Però de les proves aportades al judici no es va poder aclarir quin dels dos acusats era el posseïdor de la droga, ni si aquesta pertanyia a tots dos.

El fiscal, que va demanar sis anys de presó per a cada acusat, va estimar que la droga era de tots dos i que pretenien posar-la a la venda, però el tribunal troba aquesta apreciació «si no falsa, almenys dubtosa». En el judici cap dels acusats no va admetre que la droga fos seva ni tampoc cap d'ells en va atribuir la propietat a l'altre. Els agents la van trobar dins del cotxe després d'haver fet baixar el conductor per una porta i l'acompanyant per l'altra. I aquí és on rau el dubte del tribunal, perquè hi ha la possibilitat que un dels dos no sabés que l'altre duia drogues i que se n'hagués desempallegat quan els agents els feien baixar del cotxe.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.