Condemnen a set anys de presó el líder de la cèl·lula terrorista que reclutava mujahidins a Vilanova

L'Audiencia demana penes de cinc a nou anys de presó per a quatre terroristes més

La secció primera de la sala penal de l'Audiencia Nacional ha condemnat Omar Nakcha (nou anys de presó), Saffet Karakoc (vuit anys) i Mohamed Mrabet Fashi (set anys), Djamel Dhmani i Redouan Haych (cinc anys) per la seva relació amb el terrorisme islamista, i concretament amb la cèl·lula radicada a Vilanova i la Geltrú que es dedicava a l'adoctrinament i reclutament de joves al voltant de la mesquita d'Al Furkan, situada al carrer de Conxita Soler, al barri de Mar. Els tres primers estan acusats d'un delicte de pertinença a organització terrorista i els altres dos, de col·laboració. Les penes ordenades pel tribunal rebaixen considerablement la petició de la fiscalia, que proposa penes de presó d'entre set i divuit anys per als acusats.

Processats, en llibertat

L'Audiencia Nacional també ha absolt quatre persones detingudes en la mateixa operació (Mohammad Samidi i Hassan Mourdoude, Mostapha Es Satty i Mohammad Anouar Zaoud). Tots ells estan en llibertat, igual que els condemnats que van abandonar la presó preventiva el mes de desembre i que no es preveu que tornin de forma immediata. Nakcha i Mrabet Fashi –detinguts el 10 de gener del 2006– van ser posats en llibertat en complir-se el termini legal de la presó preventiva i el seu ingrés a la presó es farà efectiu quan el Tribunal Suprem dicti una sentència ferma, ja que previsiblement els condemnats recorreran contra la decisió de l'Audiencia.

Segons la sentència, s'ha provat que després dels atemptats de l'11-M a Madrid es van crear diverses cèl·lules islamistes amb connexions internacionals per reclutar activistes que participessin en atemptats «contra interessos occidentals i a donar cobertura i suport als qui executaven atemptats a Europa». Així, la sala esmenta la «xarxa Tigris», que actuava a Santa Coloma de Gramenet i que entre 2004 i 2005 va ajudar a sortir de l'Estat diversos dels fugitius de l'11-M. Precisament, un dels seus membres, Kamal Ahbar, condemnat a nou anys de presó), tenia relació amb Omar Nakcha, que «estava a disposició» d'aquesta cèl·lula terrorista. Nakcha va facilitar un passaport fals i 700 euros a Mohammad Belhadj, un dels fugitius de l'11-M contra el qual actualment se segueix un procés judicial al Marroc.

No va induir el suïcida

Pel que fa a Mrabet Fashi, per a qui la fiscalia va demanar la pena més elevada en la vista en acusar-lo d'induir a cometre l'atemptat del 2003 a l'Iraq contra la seu dels Carabinieri en què van morir dinou italians, el tribunal «no accepta» la idea que aquest acusat hagués «motivat o induït» Bellil Belgacem, l'algerià que va perpetrar la massacre, a actuar com a terrorista suïcida. Malgrat això, la sentència assenyala que Belgacem treballava en un dels establiments que Mrabet Fashi tenia a Vilanova i la Geltrú i vivia a casa seva, on guardava la seva documentació i altres objectes personals.

El judici es va celebrar el mes de setembre passat a l'Audiencia Nacional de Madrid i durant una de les sessions el que es considera el líder de la cèl·lula de Vilanova i la Geltrú, Mohamed Mrabet Fashi, va negar haver alliçonat futurs terroristes argumentant que ningú és un «robot» per enviar-lo a morir a l'Iraq, i va assegurar, a més, que l'Islam no ho permet.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.