Troben viva una dona tancada més de cinc dies en un ascensor, a Sitges

La víctima, de 45 anys, presentava un bon estat de salut quan va ser rescatada pels Mossos d'Esquadra

La dona es va quedar atrapada en l'ascensor després que saltessin els ploms de casa seva, un domicili de tres plantes situat al barri Garraf 2 del nucli urbà de les Botigues, que pertany al terme municipal de Sitges. A hores d'ara es desconeix quants dies va passar-hi tancada. Dimarts a la tarda, quan va ser rescatada, la víctima, de 45 anys i de nacionalitat espanyola, va assegurar als Mossos d'Esquadra i als bombers que feia vuit dies que estava tancada en l'ascensor. La dona es trobava desorientada i nerviosa, però presentava un molt bon estat de salut, segons van informar ahir des de la policia catalana. De fet, tot i la gravetat dels fets, la víctima ja ha rebut l'alta de l'hospital en què estava ingressada des d'aquest dimarts, a Viladecans.

Els Mossos d'Esquadra, a partir del testimoni de la dona i dels indicis recollits en l'ascensor –sembla que hi havia fet les seves necessitats–, donen per vàlida la versió que la dona va estar tancada a l'ascensor, però no creuen que fossin vuit dies, tal com afirma la víctima, ja que encara no s'ha aconseguit aclarir com s'hauria alimentat o què hauria begut durant tants dies. Fonts policials van assegurar ahir que tot apunta que la dona, a causa dels nervis del rescat, es va «confondre amb els dies» a l'hora de relatar els fets i va afirmar que havia estat tancada «més dies dels que realment van ser». «No hauria sobreviscut tant de temps», van explicar les mateixes fonts policials.

Denúncia des de Madrid

La recerca de la dona es va iniciar a partir d'un avís de la Guàrdia Civil de Madrid, que alertava d'una denúncia que havien interposat uns familiars de la dona –que estaven passant uns dies de vacances a la capital de l'Estat– en la qual asseguraven que feia uns cinc dies que no aconseguien contactar telefònicament amb ella. La dona, que segons els veïns de les Botigues s'havia acabat de separar, va començar a cridar des de l'interior de l'ascensor quan va sentir que entraven a casa seva els Mossos d'Esquadra i els bombers i la rescataven.

Quatre dies tancada, a França

El cas d'aquest dimarts a les Botigues de Sitges és força semblant al d'una dona francesa que el novembre de 2004 es va passar quatre dies tancada a l'interior d'un ascensor d'un edifici en obres de Point-Saint-Espirit, al sud-est de França. La dona es va quedar atrapada quan es disposava a netejar l'ascensor, que estava avariat. Sense poder avisar ningú –es va deixar el telèfon mòbil al cotxe i a l'edifici no hi havia cap treballador–, la dona es va estirar a terra en posició fetal fins que quatre dies després uns treballadors del servei d'escombraries van donar l'alerta a la policia quan es van trobar el cotxe de la dona mal aparcat als voltants de l'edifici. La víctima, que llavors tenia 51 anys, va ser rescatada amb hipotèrmia i deshidratació. La dona fins i tot havia perdut la noció del temps en estar tancada durant tants dies en un lloc fosc, però es va poder recuperar amb el temps dels fets.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.