L'Audiència fa investigar si la policia de Girona va torturar un detectiu detingut fent-lo despullar

L'Audiència de Girona ha resolt que el jutjat d'instrucció torni a obrir diligències per investigar si la Policia Municipal de Girona ha comès un delicte de tortures o bé contra la integritat moral a un detectiu privat que assegura que quan el van detenir, acusat de desobediència, el maig del 2008, el van obligar a despullar-se del tot a les dependències policials. La resolució de l'Audiència, emesa arran d'un recurs que havia presentat el detectiu, Roberto Angel Cabalgante, també suposarà que aquest sigui jutjat per un suposat delicte de desobediència a l'autoritat. L'Audiència ha desestimat l'altre petició que feia el detectiu, que es considerés que els municipals havien comès una detenció il·legal. L'Audiència considera que l'acció de detenció dels municipals va ser correcta després que l'home es negués a entregar-los la càmera que feia servir per enregistrar els nens en una escola.

El cas, enrevessat, entre el detectiu de Barcelona i els municipals de Girona va començar el dimarts 6 de maig del 2008 quan una monitora del CEIP Migdia va descobrir, a l'hora del menjador, un home apostat darrere d'una reixa que filmava el pati de l'escola La monitora li va demanar explicacions i l'altre, més aviat la va engegar. Llavors la monitora va avisar la policia municipal que va demanar la identitat al sospitós, que primer es va fer l'orni i finalment va mostrant-los un carnet un xic rebregat que l'identificava com a detectiu. Va resultar que, per encàrrec d'un pare, controlava el règim de visites d'un nen que anava a l'escola Migdia. La cosa es va complicar quan li van demanar la cinta i ell s'hi va negar. A partir d'aquí va derivar la detenció, que va comportar el trasllat a comissaria i, allà, segons el detectiu, les vexacions perquè el van fer despullar i el van filmar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.