Una gironina és víctima d'una estafa internacional de venda de mascotes

La noia, de Sant Feliu de Guíxols, denuncia que li han pres 400 euros amb aquest reclam

«Em compraré el gos, però no tornaré a pagar per avançat», Meritxell Garcia ha arribat a aquesta conclusió després d'intentar adoptar un gos de la raça Pomerian a través d'internet. El 6 de gener, aquesta jove de 21 anys va veure un anunci en una pàgina web d'una persona que donava en adopció una gossa a canvi que l'interessat es fes càrrec de les despeses d'enviament, ni un cèntim més. «Deia que no es podia fer càrrec de la gossa perquè tenia el fill malalt», ha relatat Garcia.

El preu del bitllet perquè el gos viatgés des de Manchester fins a Barcelona era de 170 euros. El suposat propietari del gos va explicar a Garcia que li havia d'abonar aquesta quantitat fent un enviament de diners. Garcia va efectuar el pagament el dia 10 i es va posar en contacte amb l'empresa que havia de traslladar el gos fins a casa seva. Llavors, la companyia li va enviar un correu electrònic dient que l'animal sortiria de Londres l'endemà al matí.

Però el dilluns la suposada companyia –que tenia una pàgina web que actualment no està en actiu– es va tornar a posar en contacte amb ella dient-li que hi havia un problema amb el transport de la gossa i que havia d'abonar 200 euros més. Uns diners que afirmaven que li tornarien quan l'animal arribés al destí. «No me'n vaig refiar i vaig demanar un certificat», detalla Garcia, que hi afegeix que li van enviar el certificat segellat dient que aquests 200 euros li serien retornats i que eren la darrera despesa.

La pròxima quota que li han demanat ha estat de 680 euros. Falsificant la documentació oficial de l'aeroport francès d'Orly, li deien que havia de pagar aquests diners perquè la gossa no tenia assegurança per volar. «Quan vaig dir que no ho pagaria, van començar les amenaces», ha manifestat la jove, que explica que li van dir que la documentació del gos ja estava al seu nom i que, si no pagava, s'enfrontava a un any de presó i a pagar 5.000 euros de multa per abandó de l'animal.

Quan es va posar en contacte amb l'aeroport d'Orly, va saber que l'animal no estava allà i que no era la primera vegada que passava això; d'altres persones havien trucat preguntant el mateix. «Som molts, que jo conegui una cinquantena», ha explicat Meritxell, que exposa que el denominador comú és que tots van fer el pagament al Camerun. Per això, el 13 de gener va posar la denúncia als Mossos d'Esquadra. «Sé que no recuperaré els diners, però com a mínim que la gent ho sàpiga i no hi caigui», ha explicat la jove, que ha demanant als administradors dels portals que retirin l'anunci. Li han estafat 400 euros. «A part dels diners, era la il·lusió del gos, ja ho tenia tot comprat», lamenta la noia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.