Nou acusats i vint lletrats pugen avui a l'estrada pel cas de l'explosió de Vidreres

El judici arriba després de diverses interrupcions al cap de 16 anys, 8 mesos i 5 dies dels fets

Sis advocats s'encarreguen de les defenses dels nou acusats: Rafael Brau Espinosa, Maria Rosa Estrada Llargues, Manuel Borraz Ariño, Rafael Ríos Ríos, Germán Vidal Real, Mario Igual Massalles, Juan Vicente Jurado Soriano, Luis Casanovas Escudero i Joaquín Enrique Peñalver Lluvera. Tres advocats més s'han fet càrrec de les defenses de les companyies asseguradores, nou advocats més representen deu acusacions particulars i hi està representat el ministeri fiscal, que no presenta cap acusació.

Les acusacions particulars acusen els propietaris de la pirotècnia Brau i Estrada perquè eren els responsables del funcionament de la fàbrica, protecció del personal i instal·lacions i de totes les activitats que es fessin dins del recinte. Contra Borraz i Ríos, perquè feien les funcions d'encarregats de l'empresa i de formació i direcció dels treballadors, i l'agent de la Guàrdia Civil Germán Vidal Real, perquè tenia la custòdia de la pirotècnia i havia de fer complir la normativa de seguretat i fer les inspeccions. Igualment, Jurado i Casanovas són els representants legals de les empreses de pirotècnia proveïdores de Brau. Per a Brau, Estrada, Borraz, Ríos i Vidal demanen, a més, 4 mesos d'arrest per delicte contra la seguretat dels treballadors. El fiscal i les defenses demanen l'absolució en sostenir que no s'ha pogut determinar la causa de l'explosió. Aquesta es va produir el 3 de juny del 1993, i va causar la mort dels treballadors: Jordi Fusté i Doltra, Joan García i Calero i els germans Jordi i Benvingut Joals i Tarré.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.