El van a buscar en un pub, el fan sortir i el maten de dos trets per l'esquena

Els homicides, que ja han estat arrestats, feia setmanes que buscaven la víctima per un conflicte de droga

Sabien que dissabte a la nit la víctima seria al pub La Taronja de Sant Pere de Riudebitlles (Alt Penedès) i el van anar a buscar. Els dos agressors van entrar armats amb pistoles a l'establiment poc després de la una de la matinada. Van fer aturar la música i van amenaçar de disparar indiscriminadament contra els clients de l'establiment, si no sortia al carrer la persona que estaven buscant, que s'havia amagat en una estança del local quan els havia vist arribar. La víctima va aprofitar el moment de confusió i de pànic per sortir del pub i enfilar unes escales en direcció a un altre carrer per escapar. Però no ho va aconseguir. Els dos homicides es van adonar de la fugida i, abans que aconseguís arribar a l'últim esglaó de l'escala, li van disparar dos trets per l'esquena a l'alçada dels pulmons. El noi, de 29 anys i veí del municipi de tota la vida, va morir poc després a les mateixes escales, tot i els intents de reanimació del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). Tenia una filla de tres anys.

Els dos agressors van poder fugir en un vehicle, però van ser detinguts ahir a la tarda pels Mossos gràcies en bona part a la declaració dels clients i testimonis que havien presenciat els fets. Els detinguts són un home i un menor, veïns d'una població de l'Anoia, i d'ètnia gitana, segons van assegurar ahir diversos companys de la víctima, que es van mostrar consternats pels fets. Segons els amics, un grup de persones d'ètnia gitana –entre ells, els dos detinguts– ja havia anat a buscar la víctima al pub unes setmanes abans, però llavors només es va produir un enfrontament verbal, «un més» dels aldarulls que cada cap de setmana es produeixen a l'interior de l'establiment, segons assegurava ahir una veïna de la zona, que hi va afegir: «Quan vaig arribar fa tres anys a la població, em van dir que, si sentia soroll a l'interior de l'establiment, no sortís de casa, que era perillós». Una altra veïna, amiga de la víctima, va explicar que el mòbil de l'assassinat estava relacionat amb el tràfic de droga a petita escala, i un possible deute que la víctima hauria contret amb la banda dels detinguts. «Però ningú es mereix morir així», va assegurar. Segons la mateixa dona, la família està «destrossada» i el pub és una font de problemes: «El propietari ha estat a la presó i és habitual que hi hagi aldarulls i s'hi trafiqui amb droga.»

Tres detinguts a Amposta

j. olària

Els incidents que es van produir la matinada de dissabte a Amposta presenten a hores d'ara un balanç de tres detinguts. A més de l'home que els Mossos d'Esquadra van emportar-se detingut la mateixa matinada de dissabte, ahir a la nit se'n van detenir dos més al Patronat Llar de Natzaret, una casa d'indigents i peregrins del municipi. Tant la víctima com el primer detingut compartien pis a la tercera planta del número 33 del passeig Canal. En el moment dels fets, els quatre implicats mostraven símptomes de trobar-se en estat d'embriaguesa. Al voltant de la una de la matinada de dissabte els veïns van avisar els Mossos perquè havien sentit discussions. Quan la policia de la Generalitat va arribar al lloc dels fets va trobar la víctima, un jove lituà de 22 anys, a terra, a la façana posterior de l'edifici.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.