El pas a nivell de l'accident mortal de Malgrat de Mar se suprimirà en breu

Fa tres mesos que l'empresa Adif treballa a la zona per substituir l'accés per un pas elevat

El pas a nivell del Molí Vell, a la carretera de Mas Bages, és l'últim que hi ha al municipi i també l'últim que desapareixerà quan s'enllesteixin les obres que actualment du a terme Adif a la zona. L'alcaldessa de Malgrat, Conxita Campoy (PSC), va confirmar ahir que l'actuació urbanística fa tres mesos que es va iniciar i que està previst que no s'allargui més enllà de l'estiu. «És una obra molt necessària per posar fi definitivament a una situació problemàtica que s'arrossega des de fa massa anys», va puntualitzar l'alcaldessa, que va lamentar l'accident. «És una tragèdia, ens solidaritzem amb les dues famílies afectades i demanem que s'investiguin les causes que la van provocar», va destacar. El projecte, que encara no ha arribat al punt concret del pas a nivell, inclou la construcció d'una variant de la carretera BV-6001, que connecta Malgrat amb Blanes, un pas enlairat per als vehicles per salvar l'estructura ferroviària, una rotonda i l'adequació de dos camins pavimentats d'accés. Es dóna el cas que la carretera de Mas Bages és una via amb un índex de trànsit elevat, especialment a l'estiu, perquè condueix a la costa i a la zona industrial del Camí de la Pomereda. «Hi circulen entre 2.000 i 3.000 vehicles diàriament i molts camions», diu l'alcaldessa.

Greu, però estable

L'últim informe facilitat per l'hospital Germans Trias i Pujol de Badalona, on està ingressat l'home ferit en la col·lisió de dijous, indica que el seu estat és greu, però que es manté estable. La víctima, de 35 anys, té un politraumatisme. Fonts dels Mossos d'Esquadra van confirmar ahir que han obert una investigació per determinar les causes de l'accident. En un primer moment, tot indica que el vehicle va travessar amb les barreres abaixades i va fer cas omís del semàfor vermell que alertava de la circulació del tren de la línia R1 en sentit Blanes que el va envestir. Les hipòtesis són diverses i parlen de distracció o d'excés de confiança del conductor, que hauria cregut que podria travessar el pas abans no arribés el comboi. El fet que tant el jove mort, de 21 anys, com l'home ferit greument siguin veïns de Malgrat fa pressuposar que coneixien les característiques i la perillositat del pas a nivell.

Algunes fonts apunten que els dos homes tornaven d'un curs de formació a Mataró i que es dirigien a la carretera de Mas Bages perquè un d'ells havia deixat el vehicle en una de les fàbriques, on treballava. La intenció era recuperar-lo abans de tornar cap a casa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.