Absolen d'estafa un veí de Roses perquè el banc que li va pagar uns xecs robats no va ser diligent

El tribunal de la secció tercera de l'Audiència ha condemnat Abdelkrim Boulanouar a 6 mesos de presó i multa de 540 euros per haver-se emportat sis xecs en blanc d'una comunitat de propietaris de Roses, haver-los omplert i haver cobrat el seu import en efectiu. La mateixa sentència, però, l'absol d'un delicte d'estafa perquè l'oficina bancària que va fer efectius aquells xecs no va comprovar les signatures.

La sentència detalla que per qualificar un delicte d'estafa s'ha de tenir en compte, entre altres coses, que hi hagi hagut un engany suficient. En aquest cas, el tribunal considera que aquest engany no hi va ser perquè l'acusat es va emportar els xecs en blanc i signats per un dels titulars del compte. Però resulta que el compte era mancomunat i calia la signatura de dues persones per poder-los fer efectius. L'acusat els va omplir al portador en diverses quantitats per un total de 3.900 euros, i els va anar a cobrar en diferents ocasions a la mateixa sucursal del BBVA de Roses en què la comunitat de propietaris hi tenia el compte obert. En aquells xecs, hi faltava la signatura del president de la comunitat de propietaris i, per aquest motiu, el tribunal assenyala que l'entitat bancària havia de comprovar les signatures abans de fer efectius els xecs. Per això, en la sentència també es reserva el dret de la comunitat de propietaris de poder reclamar els diners per la via civil.

Abdelkrim Boulanouar durant el judici va admetre que s'havia aprofitat que feia feines per a la comunitat de propietaris de l'edifici Sandra II, de Santa Margarita de Roses, per agafar de l'oficina, el febrer del 2007, els talons que havia trobat sobre la taula per després omplir-los i anar-los a cobrar a la sucursal bancària.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.