Manifestacions antixenòfobes

Forts dispositius policials a Barcelona i Sabadell per la concentració de moviments antifeixistes contra plataformes xenòfobes

Unes 200 persones es van manifestar ahir a Sabadell, des de la plaça Marcet fins a l'Eix Macià, just davant d'El Corte Inglés, per protestar i denunciar la concentració que, en aquest darrer indret, havien de protagonitzar una quarantena de membres del Moviment Social Republicà (MSR), a qui les plataformes antifeixistes acusen de difondre un discurs xenòfob. Darrere una pancarta, on es podia llegir «Sabadell, fem front al feixisme. Ni autòctons ni estrangers, una sola classe obrera», la manifestació antifeixista va arribar fins a l'Eix Macià, on després de despenjar una pancarta amb el lema «Stop feixisme» a la façana d'un edifici annex a l'Hotel Sabadell, es va dirigir, escoltada per quatre furgons dels antiavalots del Mossos d'Esquadra, fins a la seu de la Cambra de Comerç de Sabadell, on, envoltats també per fortes mesures policials, es concentraven els membres de l'MSR. Tots dos grups, acordonats pels antiavalots, no van anar més enllà del llançament d'invectives mútues.

I a la mateixa hora, però a Barcelona, unes 300 persones es concentraven al barri de Sants per cridar contra el feixisme arran de l'acte que ahir celebrava Plataforma per Catalunya, de Josep Anglada, per anunciar la seva candidatura a les eleccions de la Generalitat. La concentració, que havia estat convocada per diverses entitats antifeixistes i comunistes, va estar acordonada en tot moment per un fort dispositiu dels antiavalots dels Mossos. En l'acte, que va transcórrer sense incidents, el portaveu del Consell Islàmic de Vic, Jamel El-Meziani, va alertar del perill que el discurs xenòfob d'Anglada «es contagiï per tot Catalunya».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.