Mor un home que havia caigut per un barranc de seixanta metres a Osona

Els Bombers de la Generalitat van rescatar ahir quatre persones que havien resultat ferides

Un home de 34 anys i veí de Mollet del Vallès va morir ahir al migdia mentre passejava per la zona de la roca de la Forada de Cantonigròs, a Santa Maria de Corcó (Osona). Els Bombers de la Generalitat van rebre l'avís poc després de la una del migdia. La víctima va relliscar quan va intentar acostar-se a un salt d'aigua i posteriorment va caure al buit fins al final de la cascada, que té una altura de seixanta metres. A més de les quatre dotacions terrestres que es van activar, els bombers també van enviar a la zona un helicòpter i els efectius del Grup d'Actuacions Especials (Grae), ja que es tracta d'un indret de difícil accés. Al voltant de les dues de la tarda, l'helicòpter va localitzar al final del salt d'aigua la víctima, que estava inconscient. Tot i que se li van practicar les maniobres de reanimació, l'home va morir poc després. Es va fer l'aixecament del cadàver poc abans de les quatre de la tarda i, poc després, tres dotacions i un helicòpter dels Bombers de la Generalitat i efectius dels Mossos van aixecar el cadàver, que va ser traslladat a l'Hospital de Vic.

Més rescats dels bombers

També ahir, els Bombers de la Generalitat van rescatar un parapentista i un escalador que van resultar ferits a Àger (Noguera) i Naut Aran (Val d'Aran), respectivament. Al voltant de les dotze del migdia, un home es va fer politraumatismes en caure i picar contra un arbre a la zona del Congost, a Àger. En el rescat, hi van treballar el Grup d'Actuacions Especials amb un helicòpter i un vehicle dels Bombers de la Generalitat. Poc abans de la una del migdia, els bombers van atendre un excursionista de 42 anys ferit en un genoll que es trobava a sota del tuc de la Salana, a la vall d'Arties, de Naut Aran. El rescat es va fer amb l'helicòpter i se'l va evacuar a l'hospital de Vielha. També ahir va ser rescatat un home d'uns 65 anys que va quedar ferit greument després de caure per un precipici de 20 metres a Montagut, a la Garrotxa, i un noi que feia escalada al Pedraforca (Berguedà) i que va tenir una distensió de lligaments a la cama.

Una mitjana de 220 serveis diaris

Els Bombers de la Generalitat van fer durant l'any 2008 una mitjana de 220 serveis diaris, la majoria a l'àrea metropolitana de Barcelona i de la segona corona. En total, els bombers van fer 80.387 serveis, una xifra inferior a la del 2007, que va ser de 81.662. S'han reduït les actuacions en incendis (33,7% menys) i accidents de trànsit (-18,5%), però en canvi han augmentat els salvaments de persones. A més dels rescats en ascensors espatllats (1.691, un 41%), la resta de persones salvades han estat en serveis en àmbit de muntanya (330), la majoria excursionistes accidentats o perduts (95) i rescats i salvaments d'escaladors (33). L'augment més destacat d'actuacions dels Bombers de la Generalitat han estat en la recerca de boletaires perduts, que s'ha multiplicat per 5. En aquest sentit, l'any passat se'n van fer 66 (12 al novembre), mentre que el 2007 el nombre va ser de 14.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.