Uns lladres entren a les esglésies de Cassà de Pelràs i Bàscara i s'enduen imatges i objectes religiosos

Els lladres no donen treva, ni tan sols als edificis de culte. Aquest cop ha tocat el rebre a les parròquies de Bàscara i Cassà de Pelràs. A totes dues aquest mes de març han robat des d'objectes religiosos fins a imatges de sants.

Pel que fa a l'església de Bàscara, els desconeguts hi van entrar l'1 de març. No se sap exactament l'hora, però tot apunta que va ser entre les deu del matí i les cinc de la tarda, tot i que es pressuposa que el robatori es va realitzar a l'hora de dinar, quan hi ha menys moviment pels carrers de Bàscara. Per entrar-hi, els lladres van esbotzar la porta d'accés a l'església i la porta del cancell, que gairebé sempre és obert perquè els visitants puguin veure l'interior des de fora. En aquest punt, els desconeguts van robar uns deu euros de la recaptació de l'aparell d'il·luminació del retaule i els símbols, que funciona amb monedes. Dins l'església, també es van endur el portaviàtic de llautó i la clau del sagrari, que tenen més valor sentimental que no pas econòmic.

Per altra banda, a l'església de Cassà de Pelràs, al terme municipal de Corçà, hi van robar totes les imatges. En total n'hi havia cinc: Sant Martí, la Mare de Déu del Roser, Sant Antoni, el Sant Crist i el Sagrat Cor. Totes feia més de vuitanta anys que eren a l'església, i per endur-se-les els lladres van forçar la porta principal, que estava tancada amb un cadenat. Els responsables de l'església es van adonar del robatori divendres passat, però no se sap exactament quan s'hauria produït ja que és un recinte que s'obre molt de tant en tant.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.