Reobren el cas del noi que va acabar a l'UCI per un incident a Millennium el 2006

La causa s'havia arxivat perquè els testimonis no van identificar el vigilant sospitós d'haver-lo colpejat

Gairebé dos anys després d'estar tancat, la secció quarta de l'Audiència Provincial de Girona ha estimat el recurs d'apel·lació interposat per la defensa de Joan Carles Salvador per revocar l'arxivament del cas. Segons consta en la interlocutòria de l'Audiència, en la causa s'investiga si el juliol del 2006 el jove de Vidreres, de 30 anys, va rebre lesions neurològiques com a conseqüència d'un trastorn cranioencefàlic greu, després d'haver-se colpejat amb una vorada i caure per unes escales, empès o colpejat presumptament per un encarregat de seguretat de la discoteca Millennium de Sils, Juan José Muñoz Martínez. El ministeri fiscal va sol·licitar l'arxivament que l'instructor va acordar el juliol del 2008 basant-se en el fet que en les rodes de reconeixement les persones que havien presenciat l'enfrontament no van poder reconèixer l'imputat, i perquè hi ha hagut diverses contradiccions sobre com van succeir els fets.

L'agressor està identificat

Malgrat això, l'acusació assegura en el recurs presentat a l'Audiència que testimonis del cercle d'amistats del jove han assenyalat Muñoz com a responsable d'haver colpejat el jove per les escales, i diversos testimonis també asseguren que va ser aquest mateix vigilant qui va impedir l'entrada a Joan Carles Salvador a la discoteca. Per tant, segons es recull del text de l'apel·lació, no calia una roda de reconeixement per esbrinar la identitat del presumpte agressor, i, de retruc, la prova en què es basa el fiscal per arxivar el cas és «intranscendent».

Pel que fa a l'altra part, la de l'acusat, els fets van ocórrer de la manera següent: Joan Carles Salvador anava molt begut i Juan José Muñoz Martínez va impedir l'entrada del jove a la discoteca barrant-li el pas amb els braços, amb tanta mala fortuna que el veí de Vidreres va ensopegar i va caure fortuïtament per les escales.

La versió de la discoteca

La direcció de Millennium va difondre el juliol de 2006 un comunicat amb la seva versió sobre l'incident que va acabar amb el jove de Vidreres ingressat a l'UCI del Trueta. Segons els responsables de l'establiment, «Joan Carles Salvador va ser expulsat a causa del comportament alterat i violent que va tenir dins el recinte». Seguint la mateixa versió de l'empresa, el personal de seguretat va «demanar» al client que marxés de la sala i, com que el noi s'hi va oposar, «es van veure obligats a acompanyar-lo a la sortida». D'acord amb les mateixes fonts, un cop fora Salvador va insistir a tornar a entrar a la discoteca i «es va dirigir agressivament al cap de seguretat», que hauria intentat evitar que el jove l'ataqués «tot parant-lo». Aleshores, el client hauria caigut pels esglaons d'accés a la discoteca a causa de «l'estat en què es trobava».

Dos joves denuncien un altre vigilant

Un dels aldarulls més recents que han tingut lloc a Millennium va ser el 28 de febrer, quan dos joves van denunciar que havien estat apallissats pels vigilants de la discoteca. Els fets van tenir lloc a dos quarts de dues de la matinada. Segons consta en la denúncia, cinc amics van anar a la discoteca, però un dels nois es va deixar el carnet d'identitat a casa seva; tot i això, però, van intentar accedir al local, i un dels vigilants de la discoteca els va demanar la documentació i no els va deixar entrar. En veure frustrada la seva nit de festa, els cinc amics van anar cap al cotxe per marxar del lloc. Va ser llavors quan, sempre segons la versió dels joves, diversos vigilants de la discoteca van començar a insultar i colpejar els nois amb porres. En canvi, segons la versió dels responsables de la sala, els joves van arribar a la discoteca amb una actitud violenta, anaven beguts i increpaven els clients. Els vigilants, en veure aquest comportament, van prohibir l'entrada als joves. Va ser llavors quan els nois van agafar pedres i les van llançar als vigilants. Un d'ells, segons la denúncia, va treure una navalla.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.