Ofensiva policial contra el robatori de bicis als carrers de Vilanova i la Geltrú

En les darreres setmanes s'havia sextuplicat la xifra de denúncies per sostraccions de bicicletes a la ciutat

La campanya va arrencar a finals del mes passat i s'està duent a terme en punts de la ciutat on habitualment es produeixen els robatoris de bicicletes, és a dir, les grans zones d'aparcament de bicis, com ara la plaça de la Vila o els voltants de l'estació del tren. Agents de paisà de la policia local de Vilanova i la Geltrú patrullen en torns de matí i tarda per aquests espais per enxampar in fraganti els lladres, que moltes vegades provenen de poblacions pròximes a la capital del Garraf i fan servir el tren per desplaçar-se fins a la ciutat (línia R2). La premissa és clara; atrapar els lladres quan cometen el delicte, perquè, si no, poden escapar amb rapidesa en tren.

De moment, des que ha començat la campanya, els agents ja han detingut quatre persones. Dos dels arrestats són veïns de Barcelona i Calafell, i de nacionalitat veneçolana i marroquina, respectivament, i un d'ells va ser enxampat amb unes tenalles just després de tallar els cadenats i emportar-se la bici. Els altres arrestats són dos menors de Vilanova i la Geltrú. Segons van afirmar ahir fonts policials, amb aquestes detencions s'ha reduït la xifra de denúncies per robatoris de bicicletes rebudes per la policia local, que durant el mes de març havia augmentat considerablement, i s'havia passat d'una mitjana de tres o quatre robatoris setmanals a 27. Tot i això, el cos mantindrà la campanya durant els mesos vinents, ja que consideren que d'aquesta manera es pot influir en els lladres perquè no robin bicis a la ciutat. A més, la policia local també està tramitant tota la informació recollida durant la campanya als jutjats i als Mossos d'Esquadra perquè investiguin a qui i sobretot on van a parar les bicis sostretes pels lladres a la ciutat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.