Els Mossos recuperen la campana sostreta a Quart i detenen un veí d'Anglès, acusat d'haver-la robat

Els Mossos d'Esquadra han recuperat la campana de bronze de l'ermita de Sant Martí del Castellar, al municipi de Quart, que va ser robada a final del mes passat. Els agents policials van trobar la campana aquesta setmana a Sils, arran de la investigació que han portat a terme, i ahir van detenir un veí d'Anglès de 37 anys a qui acusen d'un delicte de robatori amb força per haver-la sostret, segons fonts policials. L'acusat del robatori va passar a disposició judicial, però va quedar en llibertat en espera que el jutge el citi per declarar sobre el cas.

La campana, que no pesa 500 quilos com es va considerar en un primer moment sinó que en pesa uns 100 o130, va ser sostreta de l'ermita tirant-la de dalt del campanar a terra, on va quedar un forat. Des de l'alcaldia de l'Ajuntament de Quart i també el rector de la parròquia, Pere Bellvert, estan satisfets per haver-la recuperat, especialment per la seva antiguitat.

L'església romànica de Sant Martí del Castellar és propietat del Bisbat de Girona i data del segle XII. Al segle XVIII va ser reformada, però va conservar el campanar de la torre original.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.