El 22% de les denúncies a les comarques gironines es presenten a les policies locals

Interior es compromet a desplegar a la demarcació un centenar d'agents més de forma permanent

Durant la celebració del Dia de les Esquadres a Girona el secretari general d'Interior, Joan Boada, va destacar que els problemes de malestar social i de seguretat ciutadana s'han de resoldre «conjuntament entre totes les institucions, el teixit associatiu i la participació de la policia». De les paraules de Boada s'extreu que totes les policies han de col·laborar conjuntament, i si no, les dades ho exigeixen: les policies locals de les comarques gironines suporten el 22% de les denúncies, i el Mossos d'Esquadra, el 78%. En el fons és l'ideari de la consellera Tura, que quan dirigia Interior va assegurar que l'ideari de policia catalana és la suma de les policies locals i els Mossos d'Esquadra. Les paraules de la consellera Tura van ser recordades per Pagans, que va destacar el paper fonamental dels governs locals en la definició de les polítiques de seguretat. En aquest sentit, el cap de la regió policial de Girona, el comissari Joaquim Belenguer, va advertir: «Ens enfrontem a una inseguretat cada cop més difosa i global i davant d'aquesta realitat no tenim més alternativa que estrènyer encara més els llaços de cooperació amb la resta de cossos policials, amb els jutges i fiscals i amb tota mena d'administracions i d'entitats ciutadanes i professionals.»

100 agents més el 2010

Per altra banda, Boada va explicar que a la regió policial de Girona es van desplegar uns 120 agents més dels Mossos durant el 2009, i que aquest any n'hi haurà entre 80 i 100 més de permanents, a més dels reforços de l'època estival.

Comissaria a la Jonquera

L'alcalde de la Jonquera, Jordi Cabezas, es va mostrar molt satisfet perquè Interior va confirmar ahir que construiran una comissaria dels Mossos d'Esquadra al municipi. L'edifici, que se situarà a peu de l'N-II i prop de la duana, es començarà a construir el 2011 i tindrà una superfície de 1.000 m². Encara no es parla del nombre d'agents que hi destinaran però sí que inclourà Trànsit.

Millors que el Barça

El cap de la regió policial de Girona, el comissari Joaquim Belenguer, va lloar la feina dels seus agents i els va comparar amb el Barça. «Som millors que el Barça», va dir, fent referència al 100% d'efectivitat dels Mossos d'Esquadra per resoldre els vuit homicidis ocorreguts el 2009. En aquest sentit, Boada va destacar que sis dels deu delinqüents multireincidents de Salt, que acumulen 289 detencions, ja han ingressat a la presó.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.