Roben la patrona d'una ermita de Cistella

Un altre robatori en esglésies. Aquest cop l'objectiu dels lladres ha estat el santuari de la Mare de Déu de la Vida, que és a un quilòmetre i mig del municipi de Cistella. La descoberta va tenir lloc l'1 d'abril, quan l'alcalde del municipi, Josep Xargay, i un encarregat de manteniment es van desplaçar fins a l'ermita per arreglar-la per al dia 5 d'abril, dilluns de Pasqua, en què és tradicional fer una celebració al santuari.

En arribar al temple, l'alcalde i el responsable de manteniment es van adonar que la porta de l'entrada estava esbotzada, amb el pany i el forrellat trencat. En accedir a l'ermita, van veure que totes les imatges i els estris estaven al seu lloc menys la patrona: la Mare de Déu de la Vida. Un cop revisat tot el santuari, també es van adonar que faltava una caixa de la sagristia on es guardava un vestit antic de la patrona. Tot apunta que els lladres es van fixar en la imatge perquè el vestit que duia estava brodat amb fils d'or, així com el vestit antic que es guardava en una caixa. La figura no té gaire valor econòmic, però sí sentimental.

Tot apunta que el robatori es va fer els mateixos dies que van assaltar una ermita a Sant Llorenç de la Muga, a finals de març, on van robar i malmetre imatges de sants. En les darreres setmanes, els lladres també han entrat a l'església de Bàscara, que sol estar unes hores oberta per als fidels, d'on es van endur uns deu euros de la recaptació de l'aparell d'il·luminació del retaule i els símbols. Així mateix, a l'església de Cassà de Pelràs, a Corçà, van forçar la porta i en van robar totes les imatges.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.