El Suprem condemna per narcotràfic el noi assassinat el desembre a la Jonquera

El Tribunal Suprem ha revocat la sentència dictada per la secció quarta de l'Audiència en què s'absolia Ahmed El Younoussi i Fouad Slimani d'un delicte contra la salut pública i els ha condemnat a tres anys de presó cadascun. Un dels ara condemnats, Ahmed El Younoussi, va morir a ganivetades a la Jonquera el 26 de desembre del 2009.

El Tribunal Suprem ha interpretat, com el ministeri fiscal que va presentar recurs contra la sentència, que si bé no havia quedat provat que tinguessin la droga per vendre-la a terceres persones, sí que havia quedat provat que en posseïen en quantitats superiors a les que s'accepten per a consum propi.

Els fets van passar a Figueres el 30 de maig del 2005 quan dos agents dels Mossos d'Esquadra de paisà van veure com els dos acusats contactaven amb una altra persona i aquesta entregava 200 euros a El Younoussi i Slimani es treia de la butxaca una bossa amb 48,027 grams de cocaïna. Quan la policia hi va intervenir la tercera persona es va escapar i els dos agents van detenir els acusats.

En el judici que es va celebrar a l'Audiència, però, els dos acusats van ser absolts perquè, segons la sentència, el ministeri fiscal havia imputat als acusats una venda de cocaïna a canvi de diners i no una tinença de droga destinada a la venda a terceres persones. La secció quarta de l'Audiència va absoldre els acusats per no causar indefensió, segons la sentència que va dictar.

Massa per a autoconsum

La sentència del Tribunal Suprem, de la qual ha estat ponent el magistrat Siro Francisco García, assenyala que la de l'Audiència hauria d'haver arribat a la conclusió que la droga que van comissar els policies i que estava en poder dels acusats era destinada a la venda a terceres persones.

Segons el Tribunal Suprem, a aquesta conclusió hi hauria d'haver arribat la secció quarta de l'Audiència perquè la quantitat de droga comissada va ser de 48,027 grams i amb una puresa del 59,8 per cent i, segons la jurisprudència, la quantitat que es pot recopilar per a consum propi per a cinc dies és a raó d'un gram i mig de cocaïna per dia.

D'altra banda, el Tribunal Suprem destaca que en aquest cas s'havia de tenir en compte que no hi havia cap indici que fes pensar que els dos acusats tenien la droga per compartir-la amb altres persones identificades –cosa que hauria fet que no la destinessin a tràfic– i que ni tan sols es tenia constància que cap dels dos acusats fos addicte a la cocaïna.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.