El jutge obliga un detingut a anar cada dia al jutjat de pau de Portbou, que només obre una hora el dimecres

El jutjat de primera instància i instrucció número 2 de Figueres va ordenar aquesta setmana contra el detingut Hassan el Ouadi la mesura cautelar de presentar-se al jutjat de pau de Portbou cada dia, de dilluns a divendres, a les 10 del matí, fins que se celebri el judici, que no té una data fixada. L'inconvenient de la mesura és que el jutjat de pau de Portbou, que depèn del de Llançà, només obre el dimecres a tres quarts d'una del migdia. És més, la secretària de jutjats de pau només es desplaça al municipi quan hi ha una causa fixada. Per tant, hi ha setmanes que és tancat.

El Ouadi va ser detingut dissabte per la Policía Nacional acusat de causar incendis a Portbou. L'home va ser sorprès per un veí mentre els provocava i va fugir del lloc dels fets perseguit pel veí, que el va poder retenir fins que va arribar la policia. Se li imputen els desperfectes en quatre contenidors d'escombraries, dues motos, un cotxe i la persiana d'un local. El detingut va passar a disposició del jutge, que el va deixar en llibertat provisional amb càrrecs i sense fiança, però establint l'obligació de comparèixer cada dia al jutjat de pau de Portbou. Amb aquesta obligació es pretenia evitar que l'imputat fugís.

Però el jutjat, després de les al·legacions de l'advocat Joaquim Vila, que defensa El Ouadi, va aixecar dimecres la mesura i l'acusat haurà de comparèixer només quan se'l citi. També hi ha un altre motiu pel qual s'ha aixecat la mesura. L'acusat, quan va ser detingut, tenia lesions a les mans i els braços que en un primer moment es pressuposava que eren cremades produïdes pels incendis que hauria provocat. Però l'informe mèdic obre la possibilitat que se'ls produís en caure per les escales durant una baralla.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.