Trànsit vol que els avis surtin al carrer amb reflectors per evitar atropellaments

Des del 2007, un 55% de les víctimes d'atropellaments mortals a les ciutat eren majors de 65 anys

La mortalitat a les carreteres catalanes s'ha reduït en la darrera dècada, però no així la mortalitat dels vianants, que s'ha mantingut a l'alça en els darrers anys. Per tal de revertir aquesta situació i millorar les estadístiques, el Servei Català de Trànsit i el Departament d'Interior han engegat una nova campanya per fer molt més «visibles» els vianants als conductors, especialment els avis, que en els últims anys s'han convertit en les principals víctimes dels atropellaments mortals, tant a les vies urbanes com a les vies interurbanes. Segons dades del departament, entre el 2007 i el 2009, un 55% de les víctimes mortals en atropellaments a la ciutat (175) eren persones majors de 65 anys. El 2009 prop del 42% de les persones que van perdre la vida atropellades (61) eren d'edat avançada.

La campanya, batejada amb el nom Fes-te veure i presentada ahir a l'estand del Departament d'Interior a la Fira Gran de l'Hospitalet de Llobregat, pretén conscienciar els avis perquè facin ús d'elements reflectors quan estiguin al carrer de la ciutat o caminant per vies interurbanes. «Cal fer tots els esforços per reduir les xifres d'atropellaments», va assegurar ahir el secretari general del departament, Joan Boada, que durant l'acte també va presentar un DVD en el qual «s'incideix» en la importància de portar posats els reflectors i es «consciencia» els vianants perquè «normalitzin» el seu ús a la via pública. El DVD es projecta fins aquest diumenge a l'estand d'Interior a la Farga de l'Hospitalet, on també s'expliquen els avantatges de portar posats els elements reflectors com a «millora de la mobilitat segura», segons Joan Boada.

Interior, que va recordar que en condicions meteorològiques i ambientals que disminueixen la visibilitat els vianants ja estan «obligats» a portar elements lluminosos, donarà a les persones que s'acostin fins a l'estand dos reflectors en forma de penjoll i dos més en forma d'adhesiu. En total, està previst que el Departament d'Interior reparteixi fins diumenge 2.000 reflectors. Amb vista als propers mesos, la campanya es durà a terme al carrer, concretament als casals d'avis, on es donarà a conèixer el DVD divulgatiu i se'ls conscienciarà de la importància de portar els elements reflectors. En aquesta segona part de la campanya, el departament té previst repartir 15.000 reflectors en forma de penjoll i uns 15.000 adhesius.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.