Intervenen més de mig milió d'euros no declarats a l'aeroport del Prat el 2010

La Guàrdia Civil ha interceptat trenta infractors, que podrien estar retirant diners d'activitats il·lícites

La quantitat econòmica és força semblant a la de l'any passat, segons fonts de la Guàrdia Civil, però no així el nombre de persones interceptades, que en els quatre primers mesos de l'any ja arriba a la trentena. La majoria dels infractors detectats a la zona d'embarcament de l'aeroport eren d'origen estranger, majoritàriament de nacionalitat xinesa o pakistanesa, que volien agafar un vol cap als seus països. Molts portaven els diners sense amagar, a les butxaques dels pantalons o en sobres a la bossa de mà, un fet que fa pensar als agents de la Guàrdia Civil que bona part dels infractors desconeixen la legislació actual espanyola, que obliga a declarar a tots els ciutadans que viatgen a fora de l'Estat si la quantitat és superior a 10.000 euros.

L'institut armat, però, no descarta que una part dels infractors enxampats pretenguessin retirar del país els diners provinents d'activats il·lícites. Entre els infractors detectats a l'aeroport del Prat també hi ha algunes persones de nacionalitat espanyola que presumiblement coneixen la llei –és obligatori declarar una quantitat superior als 100.000 euros per moviment a dins del país– i que, tot i això, no havien declarat res. Sospitós. Tant en aquest cas com en els comesos per persones d'origen estranger, la Guàrdia Civil ha requisat els diners (617.425 euros i 66.000 dòlars americans) i espera que els infractors n'acreditin la legítima procedència per retornar-los-hi. Si no ho fan en les properes setmanes s'arrisquen que se'ls obri una investigació per determinar l'origen dels diners.

El contraban a Andorra

La crisi i l'acord d'intercanvi fiscal entre els governs espanyol i andorrà estan fent disparar el nombre d'intercepcions de diners sense declarar procedents del Principat. Des de començament d'any ja s'ha interceptat més d'un milió d'euros de contraban, el doble del que s'ha requisat a l'aeroport.

Detinguts amb gairebé 5 quilos de cocaïna

La Guàrdia Civil ha detingut a l'aeroport del Prat una veïna de Vilanova i la Geltrú (Garraf) que va ser interceptada quan duia dos quilos i mig de cocaïna en una maleta. Divendres passat, els agents també van interceptar un home de nacionalitat mexicana que portava més de dos quilos de la mateixa droga en una bossa de mà. En tots dos casos, els arrestats havien arribat a Barcelona en un vol calent, procedent de dos països sud-americans. Els dos detinguts ja han passat a disposició del jutjat número 3 del Prat de Llobregat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.