Confirmen la pena a les homicides d'un empresari a Lloret, augmenten la d'un lladre i condemnen un encobridor

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha confirmat la pena de 10 anys de presó per homicidi per a Antonia Velasco Ponce i Alicia Montilla Cruz per la mort de l'empresari alemany Helmut Diekmann a Lloret de Mar el 28 de desembre del 2004. El mateix tribunal eleva a 4 anys de presó per robatori amb força la pena per a Juan Carlos Guerra Sobarzo, que havia estat condemnat a 2 anys i mig de presó per aquest delicte. També condemna a un any de presó com a encobridor del robatori Cristian Alejandro Brito Masanes, que inicialment havia estat absolt d'aquest delicte.

Es dóna la circumstància que el jurat popular, en el seu veredicte, va considerar Brito encobridor del delicte de robatori però en la sentència se'l va absoldre perquè es va estimar que aquest podia tenir la sospita, però no la certesa, que amb la seva actitud estava encobrint algú.

El jurat popular havia estimat que Brito havia contribuït a fer desaparèixer roba ensangonada de les dues dones autores del crim i que les havia ajudat a escapar, cosa que ara ha ratificat el TSJC. Les dues acusades també van ser condemnades per robatori amb violència: a 3 anys i 10 mesos de presó Velasco i a 2 anys Montilla.

LA VÍCTIMA

Helmut Diekmann
Empresari alemany que va ser trobat mort a ganivetades.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.