Troben dos nens morts a l'habitació d'un hotel de Lloret i detenen la seva mare

S'investiga si la dona, que va venir sola amb els fills, té algun tipus de desequilibri mental

Eren gairebé les dues de la tarda quan la dona es va presentar a la recepció de l'hotel Miramar i va demanar a la recepcionista que avisés la policia i l'ambulància. Van trucar a la policia local, que té la seu molt a prop i que va tardar pocs minuts a arribar-hi. Un cop a l'hotel, la dona els va obrir l'habitació i els policies van comprovar que damunt del llit hi havia les dues criatures estirades, immòbils i sense signes traumàtics externs. Tot i que aparentment feia poc que els nens havien mort, els serveis d'emergència no van poder reanimar-los. Tots els indicis apunten cap a un doble homicidi, ja que la mare va dir que ella havia causat la mort dels nens en un moment d'ofuscació i que en recuperar la consciència del que havia fet havia corregut a avisar els serveis d'emergència. El cas, doncs, va passar a mans del grup d'investigació dels Mossos d'Esquadra, que van detenir la mare i es van fer càrrec de la inspecció ocular de l'escenari del crim. Cap a les cinc de la tarda, els Mossos van traslladar la detinguda a l'hotel i la dona va ser present a la inspecció que van realitzar a l'habitació, encara amb els cossos dels nens, la policia científica, la comissió judicial i el metge forense. Acabada la diligència, els serveis funeraris van traslladar els cadàvers a les dependències de l'Institut de Medicina Legal de Girona, on és previst que demà es realitzi l'autòpsia, que haurà de confirmar si els nens, com apunten les primeres hipòtesis, van morir per asfíxia. Avui, abans de passar a disposició judicial, els experts realitzaran una prova pericial psiquiàtrica a la mare, que se sospita que té algun tipus de desequilibri mental. Els Mossos van localitzar ahir a la Gran Bretanya el company de la dona i pare dels dos nens morts, que no havia vingut a Lloret amb la seva família i que ahir mateix va agafar un vol. Segons algunes fonts, la dona detinguda té encara un altre fill, que és fruit d'una altra relació i que tampoc era a Lloret. La mare i els seus dos fills feia tres dies que eren al Miramar.

Lladres assetjant els badocs

L'acordonament amb cinta policial de l'hotel Miramar, situat al passeig Marítim, va deixar clar que havia estat escenari d'algun fet tràgic. En poca estona, l'hotel va quedar envoltat de policies, uniformats i de paisà, que feien la seva funció i també de càmeres, unitats mòbils i periodistes que feien també la seva feina. I els turistes i veïns ociosos també es van afegir a la concentració per fer el badoc i intentar obtenir informació privilegiada o assegurar-se que ja ho veurien a les notícies de la televisió. El resultat va ser que l'hotel va quedar envoltat de gent i es va convertir en un objectiu llaminer per a uns altres professionals: els lladres especialistes a furtar carteres i bosses de mà. Sortosament, els agents uniformats que vigilaven l'hotel els van veure venir i van alertar els periodistes i els badocs espontanis perquè no deixessin per terra bosses ni material.

El cas de la mort dels dos nens britànics ha despertat un gran interès als mitjans de la Gran Bretanya i els responsables de la seguretat del municipi es preparen per rebre avui un desembarcament massiu de periodistes procedents del país de les víctimes i de la dona detinguda. Es tem que el cas desperti un interès mediàtic a l'estranger com el de Federica Squarisse, la turista italiana que va ser assassinada ara farà dos estius per un cambrer d'un local nocturn. Tothom té clar que els dos casos són molt diferents i que el municipi no té res a veure amb l'acció homicida que s'ha perpetrat a Lloret per casualitat, però els responsables municipals mostraven ahir una lògica preocupació.

El 2001 va morir una nena

El d'ahir no és el primer infanticidi que es produeix al municipi de Lloret de Mar. L'agost del 2001, el turista alemany Axel Lück va matar la seva filla de 6 anys a l'hotel Dex. La nena, que va morir asfixiada, va ser trobada nua i coberta amb una manta a la banyera de la cambra de bany de l'habitació de l'hotel. A l'home feia uns sis mesos que se li havia mort la dona, amb la qual, abans de tenir la criatura, havien passat estades estivals a la població selvatana. Un any abans, el març del 2000, a Platja d'Aro també es va produir un doble infanticidi seguit d'un suïcidi. Lorenzo Carmona, un veí del poble, va matar les seves dues filles bessones de quatre anys i seguidament es va treure la vida. Barcelona també va ser escenari, el juny del 2005, d'un doble infanticidi. Aquell dia, Rosa Martín Arillón va trucar al 091 confessant que havia matat els seus dos fills, de dos anys i vuit mesos, respectivament, ofegant-los a la banyera de casa seva. Recentment, també a Platja d'Aro, el desembre del 2009, el jutjat d'instrucció número 1 de Sant Feliu de Guíxols va ordenar presó incondicional per un delicte d'homicidi dolós per a Alejandro Suárez Puente, d'origen cubà i veí de Platja d'Aro, com a responsable de la mort del seu fill, Sergio, de només 24 dies.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.