Turismes en males condicions tècniques creuaran l'AP-7 sense cap control policial

Avui comença a Calais (França) una altra edició de la Barcelona Bangers, un ral·li internacional de cotxes personalitzats en què l'únic requisit per apuntar-s'hi és que els vehicles tinguin un valor màxim d'uns 200 euros. Els seixanta equips inscrits en la prova creuaran l'Estat francès en dos dies i el diumenge 23 arribaran per l'AP-7 fins a Barcelona, on es donarà per acabat el ral·li i els participants tindran l'opció d'abandonar el seu vehicle en un taller de desballestament.

Els Mossos d'Esquadra no tenen previst cap dispositiu especial de trànsit durant el dia que el ral·li ha de travessar Catalunya, tot i que molts dels cotxes que hi participen estan vells i atrotinats i circulen amb elements no homologats o perillosos –alerons de fusta que sobresurten, plaques de matrícules mal subjectades o finestres trencades– que posen en perill la circulació dels altres conductors. Segons han confirmat des del cos policial, les diverses àrees regionals de trànsit han estat avisades de la celebració de la cursa, però no faran cap control al voltant del peatge de la Roca del Vallès (com en altres edicions del ral·li), i només actuaran si veuen que algun vehicle comet un delicte o una infracció. Les mateixes fonts han confirmat que en l'edició del 2009 la policia catalana va aturar «nombrosos» vehicles per diverses infraccions, sobretot perquè els turismes no havien superat la inspecció tècnica de vehicles (ITV).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.