Un expert assegura que el volcà islandès ja no està en erupció

El volcà islandès Eyjafjalljökull, actiu des de fa més d'un mes, ha deixat d'estar en erupció, segons el professor de geofísica de la Universitat d'Islàndia Magnus Tumi Gudmundsson. «Les fotografies d'infrarojos mostren no més de 100 graus Celsius i això ens diu que el cràter del volcà no registra cap activitat», va afirmar el científic. De tota, manera, va advertir que de moment no es podia assegurar si era una interrupció temporal de l'activitat o el final de l'erupció.

L'últim informe de l'Institut Meteorològic islandès assenyalava que no s'havien detectat signes d'expulsió de magma i que el tremolor del volcà continua baix i ja està a prop del nivell anterior a l'inici de l'erupció, el 14 d'abril passat. De l'únic dels tres cràters del volcà, situat al sud del país, que estava actiu els últims dies continuen sortint grans quantitats de vapor, però no en surten cendres. El núvol de cendra havia arribat diumenge a una altura màxima de 3.000 metres, menys de la tercera part dels primers dies.

Des que va entrar en erupció ha causat greus pertorbacions en el trànsit aeri europeu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.