Successos

Demanen onze anys de presó a un acusat de robar 105 euros en tres comerços

Els tres atracaments van ser el mateix dia a Sant Feliu de Guíxols i en una botiga no li van donar res

El fets pels quals el fiscal demana 11 anys de presó per a Carles Brunet Bragulat van passar el 19 de novembre del 2009. Segons el relat del fiscal, a les 16.03, va entrar a la farmàcia Anna Simon, situada al carrer València, va anar cap al taulell i tot esgrimint un ganivet de grans dimensions es va dirigir al dependent per dir-li: «Això és un atracament.» I li va exigir els diners de la caixa. L'empleat li va donar tot el que hi havia: 5 euros.

A les 16.30 va entrar a la ferreteria Cofac, situada a la carretera de Girona, i va anar cap al taulell on hi havia una empleada i va tornar a ensenyar el ganivet i li va dir: «Dona'm cinquanta euros.» Però no va obtenir ni un euro perquè la dependenta es va refugiar a la rebotiga i va demanar ajuda als seus companys. L'atracador va arribar a la gasolinera BP, també situada a la carretera de Girona, també va anar cap al taulell i quan va ser davant del treballador li va ensenyar el ganivet i li va dir: «Això és un atracament, dona'm cent euros.» Aquest cop, l'empleat va ser més obedient i li va donar 70 euros que tenia a la seva cartera personal i 30 euros de la caixa registradors. Quan va ser detingut pels Mossos, Brunet duia a sobre els 100 euros distribuïts en un bitllet de 50, un de 20 i tres de 10.

El fiscal considera Brunet autor de tres delictes de robatori amb violència i intimidació, un d'ells, el de la ferreteria, en grau de temptativa perquè va marxar sense res.

Empresonat fins ara

Demana quatre anys i mig pels dos atracaments consumats i dos anys per l'atracament frustrat a la ferreteria. En total, doncs, onze anys, per 105 euros, que vénen a ser un any de presó per cada 9,5 euros. A part, el fiscal li demana que indemnitzi les víctimes pagant-los el capital que els va agafar. El judici contra Brunet, que està en presó provisional des que va ser detingut pels tres atracaments, serà el tres de juny als jutjats penals de Girona.

El rector i la verge

Carles Brunet ha protagonitzat dos altres litigis curiosos que l'han portat davant del jutjat en un cas i a les planes dels diaris en tots dos. El 2007, el jutjat de Blanes el va condemnar a pagar una multa de 120 euros per una falta de lesions i una altra d'amenaces al rector de Tossa, mossèn Carreras i Pera. Al judici, Brunet va admetre haver atacat el capellà a la rectoria indignat perquè Carreras «havia jugat amb ell», donant-li falses esperances que el deixaria ser pare Pelegrí de Tossa. Brunet va dir que per fer-li creure que seria el Pelegrí el mossèn havia tingut moltes atencions amb ell, incloent-hi algú petó, i molts missatges al mòbil. El1995, Carles Brunet va anar a la clínica Salus Infirmorum de Banyoles i va robar una imatge de la verge que era a l'exterior del centre perquè va considerar que estava molt deteriorada i que s'havia de restaurar. Va dur la figura a casa, i entre ell i el seu pare la van restaurar a consciència i la van pintar amb moltes coloraines. Després la van tornar. Les monges van estar contentes de recuperar la imatge però no els va agradar el nou aspecte de la verge.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.