Successos

L'alcalde de Montcada anuncia el relleu en el seu bloc arran del «cas Pretòria»

Ho podria fer oficial la setmana vinent, en què hi ha convocada una junta de portaveus extraordinària

«Tard o d'hora el testimoni que ens han passat per liderar aquest recorregut el cedim a altres perquè el continuïn.» Amb aquestes paraules justifica l'adéu l'alcalde de Montcada i Reixac, César Arrizabalaga. «Així ha estat sempre i així ho continuarà sent durant segles; res de nou», continua dient. «Tot està en moviment, està bé que sigui així i ningú no ho pot impedir», hi afegeix, per concloure la seva argumentació. Just el dia que El Punt revelava els contactes que l'alcalde montcadenc havia mantingut amb el cap de la trama Pretòria, Luis García, Luigi, l'edil va fer servir el seu bloc per llançar el missatge de comiat. Tot i que no deia quan es produiria, sembla que l'anunci oficial podria ser imminent.

Segons ha pogut saber El Punt, dimecres de la setmana que ve, dia 2, hi ha convocada una junta de portaveus extraordinària. Malgrat que no s'ha donat a conèixer el tema de la reunió, un fet excepcional segons els portaveus dels grups municipals consultats pel diari, tot apunta que el contingut del sumari del cas Pretòria centrarà la trobada després que aquesta setmana es fessin públics els contactes entre l'alcalde i Garcia, acompanyats de l'excap d'Urbanisme de la població, Antonio Jiménez, tots dos imputats en aquest cas. Els contactes, segons la declaració de Jiménez al jutjat d'instrucció número 5 de Madrid, inclosos en el sumari, es duien a terme amb l'objectiu de consolidar Arrizabalaga com a cap de llista del PSC en les pròximes eleccions municipals, arran de la preocupació que havia expressat l'alcalde pels obstacles que trobava en el seu partit per repetir com a candidat.

Precisament aquests obstacles, de fet, van alimentar durant les últimes setmanes el rumor que la dimissió d'Arrizabalaga era imminent. Segons ha pogut saber El Punt, responsables de la direcció comarcal del PSC van fer saber, també fa dues setmanes, a responsables de la federació comarcal de CiU, partit amb el qual governa a Montcada, que rellevaria a Arrizabalaga de l'alcaldia.

Si l'anunci es fes oficial la setmana entrant, la dimissió no seria efectiva fins al proper ple. S'ha programat una sessió plenària ordinària el 17 de juny i, segons fonts municipals s'ha previst convocar un ple extraordinari, en què es faria efectiva la dimissió, el dia 22 de juny.

El relleu d'Arrizabalaga, però, no es preveu que sigui fàcil, ja que un dels possibles candidats del PSC a l'alcaldia era Jordi Climent, exregidor d'Urbanisme a l'Ajuntament de Montcada i mà dreta de l'actual alcalde en el mandat anterior. Climent va dimitir com a regidor a principis del 2010. L'aixecament del sumari del cas Pretòria també ha servit per constatar les desavinences entre Climent i Arrizabalaga. La transcripció d'una conversa telefònica entre Luigi, i l'exalcalde de Sant Coloma de Gramenet, Bartomeu Muñoz, mantinguda el 19 de maig de l'any passat revela que Luigi explicava a Muñoz que s'havia trobat amb «Toni i César». «Tractem el tema de fer fora un que tenen allà, a veure si els ajudem» hi deia Luigi. Muñoz comentava que el dia abans també s'havia trobat amb l'alcalde.

En la seva declaració en el jutjat, Jiménez apuntava que Luigi «era una persona molt ben relacionada amb el món professional, però també amb el polític».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.