Successos

Les prostitutes de carrer tornen a omplir la Jonquera i van a sac per captar clients

Les noies s'arriben a posar davant de cotxes en marxa per aturar-los, fan rebaixes i proven de robar

Els vorals de les carreteres i els pàrquings de camions de la Jonquera tornen a ser ocupats per prostitutes, que ja saben que l'Ajuntament va optar per deixar d'aplicar amb rigor l'ordenança, pionera, que preveu multes de fins a 3.000 euros en els casos més greus, com seria el cas de ser enxampats in fraganti practicant el sexe a la via pública. L'ordenança continua en vigor i, per tant, és d'aplicació, però la policia ja no surt al carrer de forma expressa per buscar infractors. Des del gener fins ara, han posat dotze multes, però totes a clients, que són els únics que acaben pagant. Les prostitutes, que no tenen domicili fix i que en moltes ocasions ni tan sols porten al damunt la documentació per identificar-les, són difícils de sancionar, com va quedar palès durant l'any passat. De les més de 300 denúncies que se'ls van posar, no es va aconseguir cobrar-ne cap.

Les prostitutes, doncs, han reaparegut a la Jonquera i la situació ha empitjorat perquè l'excessiu zel que apliquen per poder captar clients acaba creant problemes de seguretat. En més d'una ocasió hi ha hagut topades de vehicles per culpa d'aturades sobtades d'un conductor davant la presència d'una prostituta.

A més a més, incitades pels proxenetes, en més d'una ocasió les noies es llancen directament a la carretera per interceptar la trajectòria d'un cotxe, fer-lo aturar i així negociar amb el seu conductor. La policia ha rebut queixes de conductors que s'han trobat, de cop i volta, amb dues noies davant del morro del vehicle i que, mentre una d'elles li insisteix a tenir relacions a un preu arreglat, vint euros, l'altra prova d'arreplegar la bossa o algun objecte de valor de dins del vehicle.

L'alcalde de la Jonquera, Jordi Cabezas, va decidir deixar d'aplicar sistemàticament l'ordenança perquè suposava molta feina per a la policia que acabava essent en va en no poder cobrar la gran majoria de les sancions imposades. També hi va influir el revés que va rebre de la justícia amb la sentència que el va obligar a donar la llicència d'obres que havia aturat el 2006 a l'empresa La Vimetera SL, que projecta l'obertura d'un prostíbul amb capacitat per tenir-hi unes 150 prostitutes. En vista dels esforços dedicats a eradicar els problemes generats per la prostitució al municipi i els resultats negatius que obtenia, l'alcalde va optar per deixar que administracions superiors afrontin el tema. Confia que una possible legalització a l'Estat francès redueixi l'afluència de clients a aquest costat de frontera.

L'esposa paga la multa

El clients són els únics que acaben pagant alguna multa. En cas que no ho facin al comptat, l'Ajuntament els envia la sanció per correu al seu domicili. Com a mínim en una ocasió, un client sancionat amb 300 euros perquè el van enxampar amb una prostituta va comparèixer dies després a les dependències municipals. Però hi va anar acompanyat de la seva dona, que va ser qui va abonar l'import de la sanció mentre el marit, capcot, aguantava els comentaris de l'esposa sobre ell als funcionaris.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia