Successos

Interior farà la comissaria dels Mossos de la Jonquera al costat del camp de futbol

Descarta dos terrenys perquè són de difícil accés a l'AP-7 i l'N-II i per la proximitat a una àrea comercial

La Jonquera tindrà la nova comissaria dels Mossos d'Esquadra al costat del camp de futbol. El terreny és a tocar d'un dels peatges de l'AP-7 i una gasolinera que dóna servei a l'N-II. En principi, l'Ajuntament de la Jonquera havia ofert dos terrenys a la Generalitat per construir-hi la comissaria, tot i que el departament no acabava de decidir-se per l'emplaçament definitiu. Finalment, Interior s'ha decantat per aquesta tercera opció, ja que les dues anteriors tenen problemes de connexions per carretera. Pel que fa al terreny que hi ha prop de la duana, a tocar de l'N-II, la Generalitat considera que els agents policials tindrien el problema que l'accés a l'AP-7 només és en direcció a França, i si els calgués cobrir un servei cap al sud, haurien de travessar per l'N-II, amb els consegüents embussos, fins a enllaçar amb l'AP-7 a la Jonquera. Pel que fa a l'altre terreny, el que hi ha al costat del macroprostíbul, Interior l'ha descartat perquè és massa a prop d'una zona comercial.

Aparcament de camions

L'opció que s'ha triat finalment, en canvi, té un accés directe tant a l'AP-7 com a l'N-II. A més, té una zona d'aparcament àmplia per als camioners que hagin de presentar denúncies.

La Generalitat té previst que les obres comencin al 2011 i que l'edifici, de més de 1.000 m², estigui enllestit el 2012. Interior treballa amb la idea de posar-la en servei al mateix temps que la nova seu regional que s'ha de fer a Salt. Les instal·lacions donaran servei tant a les necessitats de la Jonquera com dels pobles veïns.

Pendents dels agents que s'hi destinarà

La Jonquera té, entre Guàrdia Civil i Policía Nacional, més de 150 efectius, que es dediquen bàsicament al control de duanes. La policia local té 14 agents, que, per l'Ajuntament, no són suficients per controlar el trànsit, evitar delictes, fer complir ordenances o actuar en cas d'accident. De mossos, fins ara, només hi havia una patrulla que durant les 24 hores del dia està al municipi, però amb la nova comissaria hi haurà una presència permanent del cos. Tot i així, Interior encara no ha definit quants agents destinarà a la Jonquera. L'única dada que ha donat el secretari d'Interior, Joan Boada, és que a la regió policial de Girona es van desplegar uns 120 agents més dels Mossos durant el 2009, i que en aquest 2010 n'hi haurà entre 80 i 100 més de permanents, a més dels reforços de l'època estival.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia