Successos

assassinats a la caritat d'olot

Misteriosa desaparició de les imatges de les càmeres

El geriàtric La Caritat té instal·lades 28 càmeres i dos discos durs però les gravacions de la zona on el zelador va matar Paquita Gironès el dia del crim no es veuen a les pantalles

Dilluns passat, quan el personal de La Caritat va saber que Paquita Gironès havia mort de manera sospitosa, el primer que van fer va ser anar a mirar les gravacions de les càmeres de seguretat per veure què havia passat. Però la sorpresa que van tenir va ser que no es veia res gravat al gravador de les càmeres d'accés, la planta baixa i el primer pis. Concretament en aquest gravador, que conté les imatges que capten les càmeres que enfoquen la porta de l'habitació de Gironès i la sala on solia estar l'anciana, no es veia res de diumenge, dia 17 (el dia del crim), fins a dos quarts de sis de la matinada de dilluns. En vista d'aquesta estranya desaparició de les imatges, els Mossos van interrogar el tècnic que fa un any aproximadament va instal·lar les 28 càmeres de seguretat a La Caritat, i aquest, després d'explicar-los que els enregistraments estaven emmagatzemats en dos discos durs diferents, i de comprovar que no s'havia provocat cap anomalia, tampoc no va poder explicar per què en un dels discos no es veia res abans de dos quarts de sis de dilluns. Després van analitzar les imatges corresponents a l'altre disc i van comprovar que aquestes enregistraven el passadís al final del qual hi havia la porta d'entrada de l'habitació de Gironès. A més, aquesta càmera enregistra imatges del magatzem de la neteja, que està situat a la mateixa planta on hi ha l'habitació de Gironès. Durant el visionat d'aquestes imatges s'observa clarament Joan Vila anant pel passadís de la planta i com entra i surt de l'habitació de Gironès. En un moment de l'enregistrament, Vila entra al magatzem de la neteja i es tanca a dins. Posteriorment l'acusat surt del magatzem i es dirigeix a l'habitació de la víctima. Al cap de cinc minuts, Vila surt de l'habitació de Gironès i entra al lavabo i al mateix temps apaga els llums del distribuïdor. Al cap d'un minut l'acusat marxa de la planta en direcció a les escales. Vuit minuts més tard, una auxiliar de geriatria encén els llums del distribuïdor i entra a l'habitació de Gironès. Tot seguit, l'auxiliar surt corrents de l'habitació i al cap d'un minut torna amb Vila. Al cap de mitja hora, en les imatges es veu com dos infermers del SEM s'adrecen a la zona de l'habitació de Gironès, a qui s'emporten a l'hospital.

LA XIFRA

5
minuts
va estar Joan Vila a l'habitació de Paquita Gironès després d'haver remenat al magatzem de la neteja.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.