Mor a Eivissa, intoxicat per una estufa a la seva caravana, el polifacètic artista olotí Xevi Collellmir

Xevi Collellmir, polifacètic i popular artista i actor olotí, va ser trobat mort la setmana passada dins de la caravana on vivia des de feia temps a Sant Josep (Eivissa), on a diari feia un espectacle de clown al port de Sant Josep, amb molt d'èxit, com ho demostra el fet que ja li estan preparant un homenatge. Tot indica que Collellmir, que va ser enterrat dijous passat a Olot, es va intoxicar per culpa d'una estufa que tenia instal·lada dins de la seva caravana.

Collellmir, nascut fa 55 anys a Olot i format als Escolapis, també va estudiar psicologia a la Universitat de Barcelona. De feines, en va fer moltes: ceramista, pintor, taxista, artesà. pastor... però des de molt jove es va convertir en un nòmada viatger, sovint a cavall d'una moto. Als 16 anys ja va anar a Eivissa amb una moto i després va anar a Grècia, el Marroc, Alemanya, Suïssa (on es va iniciar en l'actuació al carrer), el Brasil i l'Índia.

La seva gran passió, fer de pallasso, se li va despertar en un viatge al Camerun, on es va enrolar en el Circ Regland. En entrevistes que li havien fet sempre explicava que va decidir fer-se pallasso en un moment que li va agafar un cop de sentit comú. Quan va tornar a Catalunya es va convertir en el primer home estàtua de la Rambla de Barcelona. Amb una beca de la Generalitat va estudiar tres anys a Le Cocq de París, tot un referent per als professionals del mim. Ja convertit definitivament en un artista de carrer, va crear un personatge molt propi: l'Ombra Escardalenca, que, com el seu nom indica, l'escardalenc Xevi assumia per convertir-se en l'ombra dels vianants, un espectacle que el va fer molt popular a Eivissa, el seu darrer escenari. També va fer incursions en el món del cinema i la televisió. Va tenir un paper en la pel·lícula Atolladero, a Affermath i també a La punyalada. En la sèrie televisiva Makinavaja, feia un paper de quinqui amb Pepe Rubianes. Actualment, Collellmir estudiava i col·laborava en la Clowns School d'Eric de Bont, instal·lada a Eivissa, on el pallasso olotí ajudava els principiants a introduir-se en les arts escèniques. Precisament l'escola de pallassos d'Eivissa està preparant un homenatge a Collellmir, igual que fan els seus amics a Olot.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.