Successos

seguretat

Assalta un ancià que venia del banc, a Palafrugell

El lladre va observar els moviments de la víctima, el va seguir i quan va arribar al portal de casa el van empènyer i li va robar 1.300 euros

Els Mossos han detingut un noi sospitós de l'assalt

Els Mossos han detingut un noi de 23 anys veí de Sant Feliu de Guíxols per l'assalt amb violència que va patir un ancià de 86 anys, de Palafrugell.

Els fets que s'imputen al jove es remunten al passat 7 d'octubre. L'ancià va anar a la Caixa i va treure una quantitat elevada de diners, 1.300 euros, que es va posar a la butxaca del davant dels pantalons juntament amb la cartera i la documentació. L'home va emprendre el camí cap a casa seva però durant el trajecte va ser observat i seguit pel lladre. Quan va arribar al portal de casa, el noi li va donar un cop amb violència, que el va fer caure a terra, i li va treure els diners del lloc on havia vist que se'ls posava. Els Mossos van identificar com a autor dels fets un noi de Sant Feliu de Guíxols sense antecedents i el dia 26 d'octubre el van detenir a la Bisbal. L'endemà va passar a disposició del jutjat de la Bisbal i va quedar en llibertat provisional.

Més assalts a gent gran

Fa uns mesos va ser detingut un home de 37 anys, veí de Torroella de Montgrí, a qui es van imputar vuit assalts a persones grans de Palafrugell, la majoria dones, bàsicament pel sistema de l'estrebada. A una de les víctimes, de 93 anys, li va estirar el moneder mentre la dona entrava a casa seva. Una altra de les víctimes, una dona de 89 anys, acabava de treure 300 euros de l'oficina de la Caixa de Girona quan el lladre la va assaltar; de resultes de l'estrebada, la dona va caure per terra i es va fer una ferida oberta a la cara que va necessitar punts de sutura.

Quan ja s'havien produït més de mitja dotzena de robatoris a gent gran, la policia va muntar un dispositiu per intentar atrapar el lladre. Quan el 23 de març el van descobrir i l'anaven a detenir, l'home va fugir corrents i va llençar a un jardí una cartera que acabava de robar a un home, també gran, aprofitant el moment que la víctima entrava al cotxe i quan ja havia deixat la bossa de mà al seient de l'acompanyant.

El sospitós, Xavier M. García, va ser detingut acusat de sis robatoris amb violència i intimidació, pels casos d'estrebada, i de dos furts, pels casos en què havia robat les bosses sense violència.

El 24 de març, el jutjat va passar a disposició judicial però el jutge el va deixar en llibertat provisional. El 26 d'abril, però, el sospitós va ser empresonat gràcies al fet que va arribar una ordre de detenció i empresonament per uns fets del 2006 a l'Estartit: l'extorsió contra un empresari.

Els consells dels Mossos

Els Mossos i els policies locals, a través de xerrades a llars de jubilats i centres per a la gent gran, donen consells als ancians per evitar que siguin víctimes de robatoris com aquests que s'han repetit a Palafrugell. S'aconsella no anar sols al banc i no retirar massa diners de cop i s'informa que hi ha bandes que fan servir el mètode de la taca, consistent a distreure la víctima tirant-li al damunt algun líquid pestilent, per robar-li els diners.

LA DATA

7.10.2010
És el dia que l'home de 86 anys va ser assaltat violentament quan entrava a casa després d'anar al banc.

LA DATA

26.10.10
És el dia
que els Mossos van detenir el sospitós del robatori amb violència a la Bisbal d'Empordà.

LA XIFRA

1.300
euros
és la quantitat que el veí de Palafrugell va treure de la Caixa i que el lladre se li va emportar després de l'atac.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.