Successos

terrassa

Pla de seguretat per les queixes del comerç

S'ha preguntat a 709 botigues sobre diversos aspectes relacionats amb els furts

S'augmenta la vigilància policial als eixos comercials, i més durant el Nadal

L'Ajuntament de Terrassa està treballant en l'elaboració d'un pla de seguretat específic per als eixos comercials arran de les queixes i demandes de les associacions de comerciants. Des de fa temps reclamaven, aprofitant les reunions de treball del Consell de Comerç, que la policia de barri s'adaptés a l'horari comercial per garantir més seguretat, entre altres qüestions com ara la millora de l'aparcament, la il·luminació i la neteja.

L'elaboració d'aquest pla també va ser una de les prioritats tractades en les últimes reunions de la junta local i el Consell de Seguretat que presideix l'alcalde, Pere Navarro. La primera acció que s'ha desenvolupat i que servirà per dissenyar el pla és l'elaboració d'una enquesta que s'ha repartit a 709 botigues situades als principals eixos comercials del municipi amb l'objectiu de recollir dades per preveure altres accions per millorar la percepció de seguretat i la qualitat dels serveis policials. En aquest qüestionari que s'ha repartit, i que ara s'està analitzant, es demanava informació de diversos aspectes, tant des del punt de vista econòmic com de la resposta policial i la situació de vulnerabilitat en què es troben els mateixos establiments. Per exemple, s'han demanat dades sobre el volum econòmic dels furts i les despeses ocasionades pels robatoris amb força, la capacitat de recuperació després d'un atracament o la valoració del tracte rebut pels cossos policials. També s'ha preguntat sobre els motius pels quals no han presentat denúncies en alguns casos o sobre el funcionament dels sistemes de seguretat de l'establiment.

La regidora de Seguretat Ciutadana, Lluïsa Melgares, ha explicat que tot i que les dades de seguretat són bones “cal analitzar també el nivell de percepció de seguretat. Volem que els comerciants i els ciutadans en general se sentin segurs”. Paral·lelament també es demanarà als establiments que incrementin la implantació d'alarmes, videovigilància i altres mesures, a més de demanar-los que informin la policia de moviments sospitosos i que denunciïn tots els robatoris. D'altra banda, el consistori assegura que s'ha augmentat la vigilància de les zones comercials els dies laborables i al centre també els dissabtes, mentre que per la campanya de Nadal es mantindrà un dispositiu específic.

Les últimes dades de la memòria de via pública mostraven que l'índex delictiu s'havia incrementat un 6,36%, un augment provocat pels furts als comerços, que també havien pujat un 7,68%. Amb tot, se situa per sota de la mitjana de Catalunya.

LA XIFRA

709
són les enquestes
sobre seguretat fetes als comerços i que s'estan analitzant per fer el pla de seguretat.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.