Successos

JUDICIAL

Ningú pagarà per l'assassinat de l'exjutgessa de Ripoll Conxita Huerta

L'autor material de l'homicidi es va suïcidar després del crim i la causa contra els dos imputats per encobriment s'ha arxivat

Crim sense càstig. L'assassinat el març del 2007 de l'advocada i exjutgessa de Ripoll Conxita Huerta no es jutjarà mai. L'autor del crim, el company sentimental de Huerta, Ferran Domingo, es va penjar al garatge de casa seva a Campdevànol poc temps després d'ocasionar la mort a la lletrada, al domicili d'ella a Ripoll. Però la causa es va continuar instruint contra dos homes que el jutjat va imputar inicialment per un delicte d'encobriment. Al final, i a petició de la fiscalia, els dos homes van quedar exculpats. Els imputats per encobriment van ser un ciutadà búlgar, company de feina de Domingo, que no va avisar la policia tot i veure el cos de Huerta estirat a terra quan va anar a buscar el seu company, i l'encarregat de Madrid de l'empresa de manteniment de la línia del ferrocarril en la qual treballaven tots dos. Aquest segon home va ser imputat com a encobridor després que el búlgar expliqués que havia fet una trucada a Madrid i havia parlat amb l'encarregat de l'empresa per explicar-li el que havia passat. L'encarregat, però, tampoc no va comunicar res a la policia després de rebre la trucada de l'empleat. El treballador búlgar, que va quedar molt afectat pels fets, argumenta que va actuar d'aquesta manera d'acord amb les instruccions que li havien donat a l'empresa, consistents a avisar l'encarregat si es produïa cap mena de problema.

El fiscal va argumentar que l'actitud dels dos homes no reunia els requisits de l'acció d'encobriment tipificada en l'article 451 del Codi Penal, perquè no van afavorir l'autor ni tampoc van contribuir a amagar proves ni van ajudar Domingo a evadir-se de l'acció de la justícia.

Es dóna la circumstància, que tot i que l'autor era mort, aquest va ser un dels casos en què es va produir la compareixença de l'advocacia de l'Estat, que actua a instàncies de la delegació especial del govern espanyol contra la violència sobre la dona, com a acusació particular.

LA DATA

3.3.2007
És el dia que Conxita Huerta va ser escanyada pel seu company sentimental, Ferran Domingo

LA XIFRA

2
és el nombre
de persones que van ser imputades per encobriment del delicte i, després, van ser exculpades
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.