Successos

policial

Més aspirants que mai per cobrir places de policia local

Molts ajuntaments opten per fer petites ampliacions de plantilla i es troben que es presenten una mitjana de 60 aspirants per plaça, o fins i tot 130

Els exàmens són difícils per eliminar aspirants

La crisi s'entreveu com el principal factor de la gran afluència d'aspirants a les oposicions per cobrir places de policies locals que han convocat en el darrer any ajuntaments de les comarques gironines. Els responsables municipals, després d'uns anys de contenció, han optat per fer petites ampliacions de les plantilles dels seus cossos municipals, després de comprovar que els Mossos no acomplien les perspectives de servei que s'havien fet en els inicis del desplegament. En el decurs del 2010 s'han fet oposicions, entre altres, a Figueres, Olot, Girona, Salt, Banyoles, Platja d'Aro i Lloret de Mar.

Tot i que són molts els ajuntaments que han convocat places, no sempre això suposa una ampliació real de la plantilla, ja que en molts casos el que fan els municipis és cobrir aquelles places que tenen vacants des de fa temps. És el cas, per exemple, de Banyoles, que està en procés de selecció de dos policies i amb ells tindrà 28 agents a la seva plantilla, que en altres temps, però, havia estat d'uns quaranta. Per aquestes dues places s'han presentat 130 aspirants.

El mateix nombre d'aspirants s'han presentat a Girona per a la convocatòria d'una sola plaça d'agent de la Policia Local. En aquest cas, però, al final, l'Ajuntament acabarà seleccionant tres policies, perquè ja que per circumstàncies no previstes s'ha quedat sense dos dels policies de la plantilla. Una de les places que hauran de cobrir serà la del policia que va morir en un accident de moto.

Agent desaparegut

L'altra plaça de més a més que cobrirà l'Ajuntament de Girona serà la d'un policia que va desaparèixer literalment de la ciutat sense deixar rastre ni donar explicacions a la feina ni a la família. Després d'uns mesos i de comprovar que el policia havia fugit amb una dona i que s'havia establert a les Canàries, l'Ajuntament el va donar de baixa i ara la seva plaça també serà coberta per un dels aspirants. Un altre dels ajuntaments que han convocat dues places és el d'Olot, on la convocatòria va mobilitzar 130 aspirants, tot i que al final el dia de les proves teòriques només se n'hi van presentar 110. A Platja d'Aro, on també seleccionen personal per cobrir 3 places de la policia local, s'hi van presentar 160 persones. Un percentatge, doncs, que volta entre els 50 i 60 aspirants per plaça. Els comandaments policials no recorden que mai les convocatòries tinguessin tant èxit. Ho atribueixen sobretot a la situació de crisi i a les ànsies de trobar una feina fixa i segura. Però hi ha un alt percentatge d'agents dels Mossos que busquen una plaça de municipal. Molts dels aspirants, segons s'ha pogut constatar, proven sort a més d'una població. Els convocants presenten un examen teòric difícil.

LES XIFRES

60
aspirants
per cada plaça de policia que es convoca es la mitjana en les darreres convocatòries
130
aspirants
es van presentar a Girona per cobrir una sola plaça, tot i que ara finalment seran tres
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.