Successos

POLICIAL

Un municipal, sospitós de quedar-se diners, a Lloret

L'Ajuntament l'ha expedientat i separat del servei i el fiscal hi veu delicte

El jutjat d'instrucció número 5 de Blanes investiga un policia local de Lloret de Mar que segons el ministeri fiscal s'hauria apropiat de la recaptació de multes d'aparcament. El fiscal hi veu un delicte de malversació de cabdals, però tampoc no descarta que es tracti d'un delicte de suborn, ja que també hi ha la sospita que l'agent es podria haver dedicat a cobrar per evitar tramitar la multa. L'Ajuntament ha obert un expedient disciplinari a l'agent sospitós i l'ha apartat de la feina.

L'agent, del qual no s'ha facilitat la identitat, va incorporar-se a la Policia Local de Lloret ara fa uns tres anys, primer com a agent en pràctiques i des de fa uns mesos, com a interí.

Fonts municipals han explicat que els comandaments policials sospitaven de l'agent des de feia mesos, però que la investigació interna oficial no es va iniciar fins a l'estiu passat, quan un estranger va denunciar-ho formalment. El denunciant va optar per posar-ho en coneixement de les autoritats després que el reclamessin per impagament d'una multa que, segons ell, ja havia abonat al policia sospitós. Segons el denunciant, l'agent va cobrar els diners, però no li va emetre cap comprovant. En les investigacions fetes amb posterioritat a aquesta denúncia, la Policia Local ha aportat resguards de les multes imposades des que l'agent es va incorporar al cos policial i s'hi han detectat diverses irregularitats.

L'alcalde de Lloret, Xavier Crespo, ha explicat que l'Ajuntament va denunciar les suposades irregularitats a la fiscalia i, des del 3 d'agost, l'agent està apartat de la feina. Una vegada se li va obrir l'expedient disciplinari, l'agent va agafar la baixa.

Tot apunta que l'agent s'hauria apropiat dels imports de diverses multes i la investigació intenta treure'n l'entrellat per esbrinar quants diners.

3.8.2010
És el dia
en què es presenta la denúncia i se separa del servei l'agent sospitós.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.