Successos

badalona

Els Mossos detenen l'autor de 17 robatoris

Tots els furts tenien lloc al centre de la ciutat, la majoria a establiments

Els Mossos d'Esquadra van detenir dimarts el presumpte autor de disset robatoris amb força comesos en les darreres setmanes al centre de Badalona. Entre material sostret i danys ocasionats sumen uns 20.000 euros. Quinze dels furts van afectar establiments de la zona, mentre que els dos restants es van produir a dues llars. El detingut és un jove de 32 anys que fa tres mesos va quedar en llibertat després de complir una condemna de deu anys per acumular uns 45 robatoris. El cap d'investigació de l'àrea bàsica policial (ABS) dels Mossos d'Esquadra a Badalona, Antoni Almaida, va explicar ahir que el presumpte autor dels robatoris actuava sol, durant les nits i feia servir un operatiu molt rudimentari, atès que en la majoria de casos trencava els vidres amb una gran pedra o un pic d'obra.

Després, s'emportava allò que tenia al seu abast, des de roba fins a diners o les ampolles de beguda d'alguns establiments. El 7 de gener, segons Almaida, l'individu ja va ser identificat. Vuit dies més tard, el 15, va ser detingut per un agent que estava fora de servei, però aleshores només se li va poder imputar un robatori, fet que el va fer tornar al carrer en qüestió d'hores. Dimarts, la investigació dels Mossos ja havia avançat i, en ser detingut un altre cop, se li han pogut imputar els 17 furts. El jove viu molt a prop de la zona on acostumava a robar (una circumstància que li permetia refugiar-se minuts després de cometre el robatori) i podria tenir problemes de drogoaddicció. Al seu historial delictiu no consta cap agressió. S'espera que entre avui i demà passi a disposició judicial.

Els Mossos no descarten atribuir-li en les properes hores uns altres robatoris produïts en els darrers mesos a la ciutat. Toni Almaida va assegurar que, malgrat l'alarma que aquest individu havia generat al centre de la ciutat, “la situació a Badalona està bastant controlada”: “No hem registrat cap augment espectacular dels fets delictius”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.