Successos

successos

tarragona

Un detectiu investiga la desaparició d'una portera de Tarragona i el seu cunyat

Aquest professional havia ajudat a resoldre fa anys un doble parricidi comès per la parella de la dona

El jutge creu que no van marxar per voluntat pròpia

Un cas complex i envoltat d'incògnites que ja fa gairebé dos anys que s'investiga. Es tracta de l'estranya desaparició d'una veïna dels Pallaresos, Julia Lamas, i del seu cunyat, Maurici Font, que també residia en aquesta població del Tarragonès. Els seus familiars no han rebut cap notícia seva des del 27 de març del 2009, que és quan van interposar la denúncia pels fets davant la Policia de la Generalitat. Des de llavors, els Mossos d'Esquadra estan realitzant una intensa tasca per intentar localitzar els dos familiars i, actualment, tot el pes del cas el porten els efectius de la unitat central de desapareguts de Sabadell, la qual forma part de la divisió d'investigació criminal. A tota la tasca policial, s'hi suma una altra línia d'indagació paral·lela, ja que els familiars tenen contractat un reconegut detectiu de Barcelona, Jorge Colomar, que fa 34 anys que està en el camp de la investigació privada.

En el moment en què es va produir la desaparició, Julia tenia 56 anys i feia molt de temps que treballava de portera a l'edifici número 108 de la rambla Nova de Tarragona. També des de feia uns anys, era la companya sentimental d'un veí dels Pallaresos a qui precisament el detectiu Colomar havia investigat a principis dels anys noranta, per ajudar així a resoldre un doble parricidi a l'Ebre, ja que les proves que va aportar van ser clau. El 1993, l'home va ser condemnat a 57 anys de presó per l'assassinat de la seva esposa i el seu fill. La dona va aparèixer morta el juny de 1988 a les vies del tren, a l'Aldea. I, el juliol de 1989, el fill va morir en un accident de trànsit, que el seu pare va confessar que havia provocat.

A banda, el cunyat de Lamas tenia 50 anys i estava jubilat –anteriorment, havia treballat com a zelador. Des del 27 de març del 2009, la policia no ha detectat moviments bancaris realitzats per Julia o Maurici i, a més, troben estrany que ell no s'hagi adreçat a cap farmàcia o ambulatori, tenint en compte que era diabètic i s'havia de medicar cada dia. A tot plegat, l'advocat penalista de la família, Pere Sutil, recorda que el jutge del jutjat d'instrucció 2 de Tarragona va decretar fa gairebé 2 anys el secret de sumari del cas, davant d'alguns indicis que apunten que la desaparició no hauria estat voluntària.

LA DATA

27.03.09
Des d'aquest dia els familiars dels desapareguts, els quals residien als Pallaresos, no en tenen notícies.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.