Successos

successos

La dona morta en caure d'un pis a Blanes estava beguda

L'informe toxicològic dels forenses, en canvi, revela que Laila el-Amari no havia consumit drogues

Testimonis dels fets corroboren que abans dels fets la víctima va estar bevent cerveses

El jutge que porta el cas de Laila el-Amari, la dona que l'agost passat va morir en caure d'un quart pis a Blanes, ja té a les seves mans l'informe toxicològic forense. El document revela que la dona, de 42 anys i d'origen marroquí, havia ingerit molt d'alcohol abans de precipitar-se al pati del bloc d'habitatges Can Borrell. L'informe conclou que la víctima tenia una taxa d'alcohol en sang d'1,88 grams per litre (g/l). Per fer-nos-en una idea, la màxima legal permesa per poder conduir és de 0,5 g/l i, per als professionals, el màxim és de 0,3 g/l. Per tant, una taxa d'alcohol en sang per entrar en coma etílic és de 4 g/l, i es podria arribar a considerar que una persona va beguda amb una taxa d'alcoholèmia de més d'1 g/l. A aquest estat d'embriaguesa, també hi cal barrejar, com revelen les investigacions sobre els antecedents mèdics de Laila el-Amari, un consum de pastilles per dormir, relaxants musculars i ansiolítics. En canvi, aquest mateix informe dels forenses descriu que la dona no hauria consumit cap tipus de droga durant les hores prèvies a la seva mort.

Després de la mort de la dona, van detenir el seu company sentimental, que en aquells moments estava al pis des d'on va caure la dona. La jutgessa el va deixar en llibertat després de haver-li pres declaració i escoltat als testimonis. Precisament l'acusat va remarcar en les seves declaracions que les discussions que havien tingut alguna vegada amb la víctima eren perquè ell li recriminava que begués alcohol mentre es medicava. De fet, una d'aquestes recriminacions va ser pública, en un bar que hi ha a la zona, després que l'home preguntés al cambrer de l'establiment quantes cerveses s'havia pres la dona.

L'acusat va assegurar que en el moment que la noia va caure, ell estava fent una becaina des de feia dues hores. Per això, assegura que era impossible que ell l'hagués empès per la finestra. En aquest sentit, un dels indicis que van fer decantar la jutgessa perquè deixés en llibertat l'acusat és el testimoni de dos menors, que asseguren que el dia dels fets van veure la dona asseguda al marc de la finestra amb els dos peus penjant. El que va passar després encara és una incògnita. La dona o bé va relliscar o bé, segons la segona hipòtesi, es va llençar voluntàriament per suïcidar-se. Pel que fa a aquesta versió, l'acusat assegura que la víctima havia tingut antecedents de depressió quan vivia al Marroc.

LA XIFRA

1,88 g/l
és la quantitat
d'alcohol que tenia en sang la víctima, quan per exemple, el màxim legal per conduir és de 0,5 g/l.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.