Successos

El detectiu Jorge Colomar va ajudar a resoldre el cas d'Esperança Comas a Girona

El detectiu Jorge Colomar, contractat per investigar la desaparició de Julia Lamas i Maurici Font, veïns dels Pallaresos (Tarragonès), va ajudar a resoldre fa anys el cas d'Esperança Comas, la noia que residia a Girona i pel qual es va condemnar el seu company, Josep Ribot.

Esperança Comas va desaparèixer el 4 de febrer de 1990. Els bombers van rastrejar les zones costaneres de Blanes, Lloret de Mar, Tossa de Mar i Sant Feliu de Guíxols. El 26 de maig d'aquell any, el company de la noia va confessar a l'investigador Jorge Colomar, contractat per la família Comas, que havia apunyalat la noia el 4 de febrer, l'havia esquarterada i havia cremat el cadàver a la incineradora de Campdorà. El 28 de maig el jutge va ordenar presó sense fiança per al noi, que va ser detingut i va ratificar el relat dels fets a la policia. Uns dies més tard, però, el va desmentir i va afirmar que havia confessat pressionat pel detectiu i la família. En el judici del cas Comas-Ribot, que es va celebrar el 4 de març de 1991, per primer cop a l'Estat, deu ciutadans es van integrar en un jurat popular. Els vint folis de la sentència al cas Comas-Ribot presentada pel magistrat Joan Cremades recollien que el processat havia matat la seva companya, Esperança Comas, al pis de Girona on convivien. El veredicte del jurat es va adoptar per majoria simple (sis a quatre) i el noi va ser condemnat a 28 anys de presó. Un any i mig més tard, el 2 d'octubre del 1992, i després d'estimar una part del recurs presentat per l'advocat de la defensa, Carles Monguilod, el Tribunal Suprem va absoldre d'assassinat l'agressor i va rebaixar els càrrecs a homicidi, ja que el condemnat “actuava de manera impulsiva dins de la discussió més apassionada”. La condemna va passar de 28 a 15 anys de presó.

Jorge Colomar, un reconegut detectiu de Barcelona, fa 34 anys que es dedica al camp de la investigació privada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.