Successos

judicial

Un jutge obliga una mare a visitar el forense cada mes per comprovar si pot alletar

La dona haurà de ser examinada pel metge fins que deixi de produir llet

La veïna de Lloret de Mar està en litigi amb l'exparella per la custòdia de la filla

Sentència inusual la que ha dictat el jutjat número 5 de Blanes sobre un procés de divorci contenciós entre una parella de Lloret de Mar que tenen un litigi per la custòdia de la filla, de tan sols dos anys i mig. El jutge ha fallat que la mare s'haurà de presentar un cop al mes al metge forense dels jutjats de Blanes per ser examinada i comprovar si encara pot alletar la seva filla. La dona ho haurà de fer cada mes fins que deixi de produir totalment llet materna. Llavors, les condicions de custòdia canviaran i l'exmarit no tindrà l'obligació d'entregar la nena en hores en què està amb ell perquè la mare l'alleti.

Règim de comunicació

Així mateix, en la sentència s'avisa que si la mare no compareix cada mes davant del metge forense també desapareixerà l'obligació del pare d'entregar la nena en hores d'alletament. Segons la sentència, el pare ha d'entregar la nena els caps de setmana alterns, ponts i períodes de vacances durant una hora en la franja horària d'entre les set de la tarda i les nou de la nit. La dona alleta la nena al matí, a la tarda i a la nit, i ho compagina amb alimentació líquida i sòlida.

Contra la dignitat

L'advocat de la mare, Enrique Pérez Palací, assegura que aquesta sentència “atempta contra la dignitat de la persona” i la tracta “com una delinqüent”, ja que cada mes s'ha de presentar als jutjats. “Ella només busca el benefici per a la seva filla, que no és res més que alimentar-la a través de la llet materna”, diu el lletrat. Així mateix, segons l'escrit que va presentar l'advocat en una de les seves al·legacions, “deixar d'alletar els caps de setmana –en què té la custòdia el pare– o interrompre l'alletament provocaria que la mare deixés de produir llet davant la manca de producció de la prolactina (hormona), que es produeix en resposta a l'estimulació del mugró per la succió del pit per la nena i que és la més important per a la secreció de la llet per les cèl·lules alveolars”. D'altra banda, i segons l'escrit d'al·legacions, l'actitud del pare d'impedir l'alletament eliminaria la protecció immunològica que transmet la llet materna a la menor. En un altre sentit, el lletrat Enrique Pérez Palací creu que suposa un greuge que la mare hagi de visitar al jutjats un metge forense que no té els coneixements específics de ginecologia, quan aquesta funció la podria fer perfectament el ginecòleg.

Problemes a la guarderia

La sentència que va dictar el jutge el 31 de gener també ha provocat problemes amb els horaris del règim de comunicació que han hagut d'intervenir els Mossos d'Esquadra. El jutge sentencia que el pare podrà endur-se la filla tots els dimarts i dijous des de la sortida del centre escolar fins a les vuit de vespre. Això ha generat controvèrsia, ja que el pare treballa fins les sis de la tarda, i la nena acaba la guarderia a les tres de la tarda. Tot i així, el dia 15 i 17 de febrer, el pare es va presentar a la guarderia a dos quarts de dues del migdia, ja que ell té una pausa a la feina per dinar fins a les tres de la tarda. Els responsables del centre no van permetre que el pare s'endugués la menor perquè l'horari de la guarderia és fins a les tres i perquè en aquella hora els menors estaven dormint. L'enrenou va acabar amb la intervenció dels Mossos i els vigilants de Vidreres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.