Successos

successos

Localitzen la bossa de mà d'Irene Rigall a Girona

Un veí la va trobar amagada en uns matolls i va avisar els Mossos, que van comprovar que contenia la documentació, una càmera fotogràfica i les ulleres

Dos botiguers diuen que van veure la jove divendres a Platja d'Aro

Cada dia que passa van apareixent noves pistes que situen Irene Rigall en diferents punts del mapa gironí. La prova més concloent i irrefutable és la que es va trobar ahir a la tarda a Girona. Amagada entre uns matolls i a tocar d'una carretera, un veí del municipi va trobar la bossa de mà que la periodista gironina duia dimecres passat, el dia de la seva desaparició. L'home de seguida va trucar als Mossos d'Esquadra, que es van desplaçar fins al lloc per endur-se-la a comissaria i fer les pertinents comprovacions. El més sorprenent de la troballa és que dins de la bossa de mà sembla que no s'hi ha trobat a faltar res. A dins encara hi havia tota la documentació, juntament amb les targetes de crèdit, una càmera fotogràfica, les ulleres i altres pertinences. A més, tot fa pensar que la bossa s'havia deixat allí amagada, expressament, perquè ningú la trobés. Així mateix, si va ser Irene Rigall o una altra persona qui va deixar la bossa allí, ho havia fet feia poques hores, ja que la bossa estava neta i sense rastres que indiquessin que feia dies que corria per allà.

Descartant gairebé al cent per cent la possibilitat del robatori, ja que s'han trobat totes les pertinences de valor, a partir d'aquí es poden disparar totes les especulacions possibles sobre com i quan va poder arribar la bossa de la Irene fins aquí i més encara després que se li hagi seguit la pista per la Selva i el Baix Empordà.

Telèfon 972 18 16 00

Fins ahir a la tarda, l'última pista que s'estava seguint apuntava directament a Castell-Platja d'Aro, concretament dos establiments de l'avinguda Cavall Bernat. Dos botiguers asseguren haver-la vist divendres passejant pel centre del municipi. Per una banda, una botiguera de la fleca Pa Fi assegura que Rigall va entrar a l'establiment, els va demanar si podia anar als lavabos i posteriorment va demanar un got d'aigua. La botiguera la descriu amb la mateixa roba que duia quan va desaparèixer, amb les mateixes expressions facials que la caracteritzen, i que semblava que estava despistada o amnèsica. Un pèl més avall de l'avinguda Cavall Bernal, una altra botiguera diu que va veure el mateix divendres i des de dins l'establiment una noia passejant pel carrer amb el perfil d'Irene Rigall i que semblava que caminava com despistada i amb l'abric beix penjat al braç.

Durant el cap de setmana, familiars i amics es van mobilitzar a través de les xarxes socials per organitzar grups de recerca i per penjar cartells a tot Catalunya, centrant-se a la demarcació de Girona. Demanen que qualsevol persona que l'hagi pogut veure truqui als Mossos (972 18 16 00) o al 112.

El vídeo de la Renfe no aclareix res

Una de les pistes que es van seguir des del primer moment és la possibilitat que Irene Rigall, el mateix dimecres de la seva desaparició, passés per l'estació de trens de Girona. Un taxista que opera a l'estació va dir a la família que li semblava que havia coincidit amb Rigall al bar de l'estació. Les imatges del vídeo d'aquell dia i a les hores de la seva desaparició no aclareixen res. Familiars d'Irene Rigall han visionat aquestes imatges, però la mala qualitat del vídeo i la llunyania d'on està situat el bar no permeten identificar si la persona de la imatge és ella o no. A més, en una altra seqüència es veu una altra dona que vestia igual que Irene Rigall el dia de la seva desaparició, però que no és ella i que, per tant, porta a confusió. Des de dimecres, han aparegut diversos testimonis a qui els sembla haver vist la periodista d'El Punt en diferents punts. Una taquillera diu haver-la vist a l'estació d'autobusos de Blanes; altres testimonis situen Rigall dijous al migdia en una botiga de Lloret de Mar, i altres, divendres al matí esmorzant a la cafeteria Can Font de la Bisbal d'Empordà.

Dimecres, quan va desaparèixer, anava vestida amb un anorac de color beix, uns pantalons grisos i sabates esportives de color clar. La noia fa entre 1,65 i 1,70 metres d'alçada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.